„Crima brutala”. Un polonez a violat o refugiata din Ucraina in varsta de 19 ani pe care a atras-o la el acasa. Risca 12 ani de puscarie

externe

Un barbat a fost arestat in Polonia, fiind suspectat ca a violat o tanara de 19 ani pe care a atras-o la el acasa prin internet, oferindu-i adapost, dupa ce aceasta a fugit din Ucraina, anunta Sky News.

Intr-un incident care a alimentat temerile tot mai mari in legatura cu traficul de persoane si exploatarea sexuala ca urmare a invaziei Rusiei, politia din Wroclaw a declarat ca l-a retinut pe suspectul in varsta de 49 de ani sub acuzatia de viol.

Acesta ar putea fi condamnat la 12 ani de inchisoare pentru „crima brutala”, au declarat autoritatile. „El a intalnit-o pe fata oferindu-si ajutorul prin intermediul unui portal de internet”, a declarat politia intr-un comunicat: „Ea a fugit din Ucraina devastata de razboi, nu vorbea poloneza. A avut incredere intr-un barbat care i-a promis ca o va ajuta si o va adaposti. Din pacate, toate acestea s-au dovedit a fi o manipulare inselatoare”.

Intr-un alt caz semnalat in Polonia, care a primit aproximativ 1,5 milioane de refugiati din Ucraina vecina, un barbat a fost auzit promitand munca si o camera unei fete de 16 ani inainte ca autoritatile sa intervina.

Si un alt caz dintr-o tabara de refugiati de la granita poloneza Medyka a aparut dupa ce au fost ridicate suspiciuni cand un barbat a oferit ajutor doar femeilor si copiilor. Cand a fost interogat de politie, acesta si-a schimbat povestea.

In timp ce milioane de femei si copii fug peste granitele Ucrainei in fata agresiunii rusesti, cresc ingrijorarile cu privire la modul in care se poate proteja pe cei mai vulnerabili refugiati pentru a nu fi tinta traficantilor de persoane sau pentru a nu deveni victime ale altor forme de exploatare.

„Evident, toti refugiatii sunt femei si copii”, a declarat Joung-ah Ghedini-Williams, sefa departamentului de comunicare globala al UNHCR, care a vizitat frontierele din Romania, Polonia si Moldova.

„Trebuie sa va faceti griji cu privire la orice risc potential de trafic – dar si de exploatare, si de exploatare sexuala si abuz. Acestea sunt genul de situatii de care oameni precum traficantii cauta sa profite”, a spus ea.

Agentia ONU pentru refugiati spune ca peste 2,5 milioane de persoane, inclusiv peste un milion de copii, au fugit deja din Ucraina, devastata de razboi, in ceea ce a devenit o criza umanitara fara precedent in Europa si cel mai rapid exod de dupa cel de-al Doilea Razboi Mondial.

Urmareste-ne si pe:

Comentarii: