Crimele de la Caracal, motiv pentru Tariceanu sa-l atace din nou pe Iohannis. Nici „statul paralel” nu scapa

politica

Presedintele ALDE, Calin Popescu Tariceanu, se foloseste de tragedia de la Caracal pentru a-l ataca din nou pe Klaus Iohannis. De asemenea, Tariceanu revine la obsesia sa privind „statul paralel”.

„Dl. Iohannis a convocat CSAT in zilele urmatoare nu pentru ca ar fi vrut sa puna ordine in aceste institutii, ci pentru ca vrea sa se asigure ca STS, SRI si restul serviciilor vor primi la rectificarea bugetara sutele de milioane pe care le cer, in conditiile in care ministere importante vor pierde bani.

Poate ar trebui sa se discute la acea sedinta si cum a gospodarit STS sutele de milioane, miliardele de euro primite de-a lungul anilor din banii romanilor fara a fi capabil sa localizeze un avion, ori un amarat de telefon”, ataca Tariceanu.

„Este o zi trista! O zi care confirma, din pacate, lucruri despre care am avertizat de nenumarate ori, in special in ultima perioada. Anume ca rolul unor institutii ale statului este deturnat de la rolul de protector al cetateanului la cel de complice la abuzuri impotriva lui.

La Caracal se contureaza o situatie infioratoare: o crima care are un faptas, dar si complici in randul celor platiti sa apere cetatenii, sa-i salveze in momentele dificile.

Gandul ca Politia – militia? – si procurorii bajbaiau din poarta-n poarta intr-un oras, totusi mic, dupa indicatiile bezmetice ale STS, iar apoi asteptau la porti sa le vina te miri ce aprobari speciale, in timp ce victima agoniza, e de-a dreptul terifiant. Politia nu mai stie sa intre decat cu mascatii? Nu mai stiu decat sa sparga usi? Ei nu au auzit ca pot bate la usa unui cetatean sa-i ceara ajutorul in a rezolva o urgenta? Sau ca verifica un apel primit din zona respectiva si verifica daca e totul in regula?

Imi doresc ca aceste informatii si relatari ale presei sa fie infirmate in vreun fel, sa aflam ca altfel au stat lucrurile. Altminteri se cheama ca am ajuns intr-un moment critic al societatii noastre. Un moment cand romanii vad cu groaza cum le sunt luati copiii, vanduti, torturati ori ucisi, in timp ce autoritatile stau cu bratele incrucisate.

Dar mi-e teama ca nu vor fi infirmate. Si mi-e teama ca urmeaza sa aflam lucruri inca mai groaznice.

Dl. Iohannis a convocat CSAT in zilele urmatoare nu pentru ca ar fi vrut sa puna ordine in aceste institutii, ci pentru ca vrea sa se asigure ca STS, SRI si restul serviciilor vor primi la rectificarea bugetara sutele de milioane pe care le cer, in conditiile in care ministere importante vor pierde bani.

Poate ar trebui sa se discute la acea sedinta si cum a gospodarit STS sutele de milioane, miliardele de euro primite de-a lungul anilor din banii romanilor fara a fi capabil sa localizeze un avion, ori un amarat de telefon.

In rest, cand a fost vorba de localizat, urmarit, filat, ascultat, filmat cetateni de rand, politicieni, jurnalisti, afaceristi ori magistrati etc, nu au existat niciodata probleme tehnice, sincope, neajunsuri samd.

Atunci, totul a mers snur.

In sedinta CSAT de marti nu despre bugete va trebui sa se discute. Ci despre demisii la nivel inalt si despre o reforma profunda a STS, incepand cu demilitarizarea si terminand cu readucerea competentelor acestui serviciu in matca fireasca. La fel cum vor trebui luate masuri ferme si la Ministerul Afacerilor Interne.

Acum, pana cand nu va fi prea tarziu sa mai reparam ceva!”, a scris Tariceanu pe Facebook.

Si Norica Nicolae, presedintele Consiliului national al ALDE, acuza Serviciul de Telecomunicatii Speciale (STS) de „complicitate morala la crima” in cazul fetelor disparute din Caracal. Astfel, Nicolai considera ca cei din conducerea institutiei trebuie sa-si dea demisia.

„Desi parea imposibil, Romania este pentru prima data confruntata cu ceea ce pare a fi o crima in serie, de o cruzime nemaintalnita. O stire initiala legata de disparitia a doua fete de care nimeni nu s-a interesat decat in registrul faptului divers s-a transformat astazi intr-o crima care oripileaza o intreaga tara. Ceea ce este mai grav, insa, in opinia mea, faptul ca aceasta crima putea fi prevenita daca institutiile statului, de altfel foarte bine platite, si aici ma refer explicit la STS, si-ar fi facut datoria. Nu este posibil ca victima sa fi apelat de 3 ori sistemul 112, iar ore in sir acest sistem sa nu functioneze. Probabil ca cetateanul nu conteaza pentru ca altfel nu-mi explic de ce identificarea locatiei a fost practic imposibila pentru acest sistem”, a scris, vineri, pe Facebook, Norica Nicolai.

Aceasta acuza Serviciul de Telecomunicatii Speciale (STS) de „complicitate morala la crima”, care obliga conducerea institutiei la o demisie „de onoare”. In caz contrar, Guvernul este cel care trebuie sa o demita, a transmis fostul europarlamentar.

„Aceasta complicitate morala la crima obliga conducerea STS la o demisie de onoare! Iar daca acest lucru nu se va intampla, Guvernul va trebui, in regim de urgenta, sa procedeze la o demitere”, arata mesajul politicianului.

Norica Nicolai transmite ca Politia ar fi trebui sa intre in locuinta unde au avut loc „crimele oribile”, acest lucru fiind permis in cazul inlaturarii unei primejdii.

„In plus, desi Politia romana a fost cea care a identificat locatia in care crimele oribile au avut loc, argumentul acestora ca nu au intrat in locuinta pentru ca nu au avut mandate de perchezitie nu poate fi acceptat. Constitutia de care isi aduc aminte toti cand au un interes prevede la articolul 27, referitor la inviolabilitatea domiciliului, ca acest lucru nu este aplicabil atunci cand suntem in situatia inlaturarii unei primejdii privind viata, integritatea fizica sau bunurile unei persoane”, conchide Nicolai.

Urmareste-ne si pe:

Comentarii: