Crimele din Caracal. Norica Nicolai cauta profit politic: „In regim de urgenta, Guvernul sa demita conducerea STS”

politica

Norica Nicolae, presedintele Consiliului national al ALDE, acuza Serviciul de Telecomunicatii Speciale (STS) de „complicitate morala la crima” in cazul fetelor disparute din Caracal. Astfel, Nicolai considera ca cei din conducerea institutiei trebuie sa-si dea demisia.

„Desi parea imposibil, Romania este pentru prima data confruntata cu ceea ce pare a fi o crima in serie, de o cruzime nemaintalnita. O stire initiala legata de disparitia a doua fete de care nimeni nu s-a interesat decat in registrul faptului divers s-a transformat astazi intr-o crima care oripileaza o intreaga tara. Ceea ce este mai grav, insa, in opinia mea, faptul ca aceasta crima putea fi prevenita daca institutiile statului, de altfel foarte bine platite, si aici ma refer explicit la STS, si-ar fi facut datoria. Nu este posibil ca victima sa fi apelat de 3 ori sistemul 112, iar ore in sir acest sistem sa nu functioneze. Probabil ca cetateanul nu conteaza pentru ca altfel nu-mi explic de ce identificarea locatiei a fost practic imposibila pentru acest sistem”, a scris, vineri, pe Facebook, Norica Nicolai.

Aceasta acuza Serviciul de Telecomunicatii Speciale (STS) de „complicitate morala la crima”, care obliga conducerea institutiei la o demisie „de onoare”. In caz contrar, Guvernul este cel care trebuie sa o demita, a transmis fostul europarlamentar.

„Aceasta complicitate morala la crima obliga conducerea STS la o demisie de onoare! Iar daca acest lucru nu se va intampla, Guvernul va trebui, in regim de urgenta, sa procedeze la o demitere”, arata mesajul politicianului.

Norica Nicolai transmite ca Politia ar fi trebui sa intre in locuinta unde au avut loc „crimele oribile”, acest lucru fiind permis in cazul inlaturarii unei primejdii.

„In plus, desi Politia romana a fost cea care a identificat locatia in care crimele oribile au avut loc, argumentul acestora ca nu au intrat in locuinta pentru ca nu au avut mandate de perchezitie nu poate fi acceptat. Constitutia de care isi aduc aminte toti cand au un interes prevede la articolul 27, referitor la inviolabilitatea domiciliului, ca acest lucru nu este aplicabil atunci cand suntem in situatia inlaturarii unei primejdii privind viata, integritatea fizica sau bunurile unei persoane”, conchide Nicolai.

Alexandra, fata de 15 ani, disparuta in urma cu o zi in Olt si despre care se crede ca a fost ucisa si arsa de catre Gheorge Dinca, de 57 de ani, a apucat sa sune la 112, spunand ca este intr-o casa aproape pararsita.

Serviciul Roman de Telecomunicatii a furnizat primele date legate de fata de 15 ani din Olt, despre care se presupune ca a fost ucisa si arsa. Victima a apucat sa sune de 3 ori la 112 si a oferit ce detalii, dar locul a fost gasit doar dupa 19 ore. STS sustine ca nu identifica locul telefonului.

Conform oficialilor IGPR, STS a transmis insa trei locatii eronate, iar echipajele au reusit sa ajunga la imobilul in care era victima abia dupa cateva ore.

Mai mult despre:

Comentarii: