Criminal gratiat in Rusia pentru ca a luptat in Ucraina. El isi dezmembrase iubita: „Este liber, incepe de la zero”

externe

kremlin

Autoritatile ruse au gratiat un barbat care fusese inchis pentru uciderea partenerei sale in 2021, dupa ce acesta a luptat mai putin de trei luni in Ucraina, unde a ajuns dupa ce a fost recrutat din inchisoarea in care isi ispasea pedeapsa, a relatat marti canalul Dojd, preluat de agentia EFE.

„Dupa cum se spune, el este acum liber de pacat in fata lui Dumnezeu. Este liber. A fost gratiat. Incepe de la zero”, a declarat mama sa, citata de sursa mentionata.

Barbatul gratiat, Viaceslav Samoilov, a fost condamnat in 2022 la 9 ani si jumatate de inchisoare dupa ce si-a ucis partenera, Olga, in varsta de 33 de ani, in apartamentul pe care il imparteau in regiunea Arhanghelsk (nord).

Samoilov, care a dezmembrat corpul victimei si i-a ascuns capul si membrele, a fost recrutat in inchisoare si a petrecut mai putin de trei luni pe front, de unde s-a intors dupa ce a fost ranit.

Mama barbatului sustine ca fiul ei ar fi plecat la razboi chiar daca nu ar fi fost condamnat pentru crima, asa cum a facut fratele sau mai mic.

„El tocmai s-a intors din spital. Inca nu poate lucra, il dor bratul si piciorul”, a explicat ea.

Seful grupului de mercenari Wagner, Evgheni Prigojin, a afirmat recent ca a incetat sa mai recruteze barbati in inchisorile rusesti, lucru pe care ministerul rus al Apararii ar continua sa il faca, potrivit organizatiilor pentru drepturile omului, aminteste Agerpres.

Presedintele rus, Vladimir Putin, a confirmat la jumatatea lunii iulie ca a gratiat detinutii recrutati pentru a lupta in tara vecina.

Zeci de mii de fosti detinuti ar fi murit in Ucraina de la inceputul razboiului, in februarie 2022, conform activistilor.

Urmareste-ne si pe:

Comentarii: