„Criminali!”. Cum au macelarit PSD si UDMR legea carantinarii. Cei care nu respecta carantina nu vor pati nimic

politica

Juristul Vlad Gheorghe, consilier USR la Camera Deputatilor, anunta ce modificari au facut PSD si UDMR la legea propusa de guvern pentru carantinarea celor infectati. Legea este votata joi in Camera Deputatilor.

„UDMR vrea ca internarea obligatorie sa fie …voluntara. PSD vrea ca cei care nu respecta carantina impusa la domiciliu sa …nu pateasca nimic.

Sunt modificarile depuse acum in Parlament de UDMR si PSD la Legea Izolarii si Carantinei. Complici pana la capat: anul trecut au lucrat sa scape toti penalii, anul asta ajuta #Covid19.

Dupa ce 30 de ani au furat banii de spitale acum fac legi pentru cresterea infectiilor. Criminali”, a scris Vlad Gheorghe pe Facebook.

Romania a inregistrat, joi, un nou record negru privind numarul de imbolnaviri, ajungand la 614 cazuri in 24 de ore. Intre timp au fost externati, la cerere, in urma deciziei CCR, 1.605 de pacienti cu coronavirus.

Presedintele Klaus Iohannis a facut, joi, la Palatul Cotroceni, un apel la „colaborare loiala intre institutiile fundamentale ale statului” si a subliniat ca prioritatea, in contextul pandemiei, ar trebui sa fie „salvarea vietii romanilor si protejarea cetatenilor tarii noastre”.

„In spiritul Constitutiei, fac un apel la colaborare loiala intre institutiile fundamentale ale statului. Acum nu este momentul disputelor politice si al orgoliilor. Interesul comun al tuturor, in acest moment, trebuie sa fie, mai presus de orice, salvarea vietii romanilor si protejarea cetatenilor tarii noastre. In astfel de momente de cumpana pentru o intreaga tara, politicienii din toate partidele trebuie sa fie la inaltimea functiilor detinute”, a evidentiat seful statului.

El a facut referire la campania electorala.

„Vedem permanent in ultimele saptamani tot felul de contre si dispute despre o masura sau alta. Romania si romanii au nevoie din partea politicienilor nu doar de verva discursurilor politice, uneori subsumate interesului de campanie, ci de argumente rationale, solide, de disponibilitate de a asculta expertii din domeniu si de a gasi solutiile cele mai bune pentru societate”, a spus Klaus Iohannis.

Totodata, Iohannis a vorbit de urgenta unui cadru legal, care sa fie adoptat de Parlament.

„Este nevoie ca impreuna, uniti, autoritati, politicieni, jurnalisti, societate civila, dincolo de viziunile care ne despart, sa transmitem cetatenilor un mesaj unitar. Virusul este real, nu are culoare politica, nu poate fi interzis prin lege si nici nu dispare de la sine prin simpla negare a existentei lui. De aceea, fac un apel la Parlament sa adopte urgent cadrul de care este nevoie pentru ca autoritatile sa actioneze pentru protejarea sanatatii oamenilor”, a evidentiat Iohannis.

Mai mult despre: , ,

Comentarii: