Criminalul Dinca a fost batut mar de politisti. Ii acuza ca i-au rupt coastele. Avocat: „Dureri sigur a avut”

news

Avocatul lui Gheorghe Dinca, criminalul de la Caracal, a declarat, marti, ca acesta s-a plans ca are mai multe coaste rupte, dupa ce ar fi fost batut de politisti in dimineata in care au inceput perchezitiile.

„Din declaratiile pe care le-a facut, la momentul descinderii din data de 26 dimineata, la ora 06.00, dansul a fost imobilizat, trantit si i s-au aplicat lovituri cu bocancii in zona pieptului. Acuza ca are fracturi costale si in zona sternului, va fi dus la spital. Vom vedea daca are fracturi, insa dureri sigur a avut, in timpul audierilor se chircea de durere”, a sustinut avocatul.

De asemenea, avocatul a confirmat ca „exista suspiciuni si pentru alte crime”.

Gheorghe Dinca si-a retras, marti, contestatia pe care o formulase la decizia de arestare preventiva data, sambata, de Tribunalul Dolj.

Contestatia a fost retrasa de inculpat in cadrul sedintei de judecata de la Curtea de Apel Craiova, care a durat cateva minute. Inculpatul a fost acuzat initial de comiterea infractiunilor de trafic de minori si viol, pentru care a si fost arestat preventiv, iar duminica seara, procurorii DIICOT au dispus extinderea urmarii penale fata de Gheorghe Dinca si pentru savarsirea infractiunii de omor calificat. Potrivit avocatul inculpatului, Alexandru Bogdan, in raport cu noua acuzatie, Gheorghe Dinca a decis sa isi retraga contestatia.

„Eu am discutat personal cu dansul si l-am sfatuit sa spuna adevarul, pentru ca nu il avantajeaza cu nimic daca probele vor dovedi faptele. Dansul a reflectat foarte mult asupra acestei situatii, a avut remuscari fata de ceea ce a facut si a cedat presiunii psihice, fapt dovedit si pe parcursul audierilor, cand efectiv in timpul descrierilor detaliilor savarsirii faptei i s-a facut rau”, a spus avocatul Alexandru Bogdan.

Acesta a mai afirmat ca luni a luat legatura cu membrii familiei lui Gheorghe Dinca – o fata, fiul cel mare si sotia inculpatului – iar acestia sunt surprinsi de ceea ce s-a intamplat, pentru ca „a fost un tata exemplar”.

„In continuare nu le vina sa creada ca s-a intamplat ceea ce s-a intamplat. Dansii transmit sincere regrete familiilor indoliate si nu au cuvinte sa-si exprime pentru durerea acestora, pentru ca si dansii sunt parinti (inculpatul are cinci nepoti) si stiu ce inseamna”, a mai spus avocatul.

Alexandru Bogdan a precizat ca reconstituirea de luni a tinut de organizarea anchetatorilor si a fost oprita nu pentru ca inculpatul nu a dorit sa dea indicii.

„Informatiile de genul ‘inculpatul si-a batut joc de anchetatori’ in sensul ca nu a indicat locul in care a dus cadavrul primei fete sunt false. Anchetatorii erau deranjati de presa si voiau sa se fereasca, iar in momentele respective fugeau cativa kilometri intr-o parte, in alta directie, o luau pe un drum izolat. Nu era la cererea inculpatului toata aceasta plimbare. Era o organizare a anchetatorilor. (…) El isi aducea aminte, dar si dansul a avut o problema de identificare cata vreme s-a mers pe un alt traseu decat cel pe care anchetatorii l-au urmat. Dansul a mers pe un drum prost, izolat, pe timp de noapte, iar anchetatorii au ajuns pe un drum mai bun pentru a ajunge la locul respectiv”, a mai spus avocatul inculpatului.

Conform procurorului sef adjunct al DIICOT, Giorgiana Hosu, pe 25 iulie, in jurul orei 12,00, la domiciliul sau din Caracal, Gheorghe Dinca ar fi ucis-o pe minora de 15 ani, pe care anterior o rapise in scopul exploatarii sexuale, o sechestrase si o violase.

„In cauza, exista elementele constitutive ale infractiunii de trafic de minori, respectiv recrutarea, transportarea si adapostirea minorei prin constrangere, rapire si profitand de imposibilitatea acesteia de a se apara, data fiind starea vadita de vulnerabilitate. Inculpatul este o persoana cu o constitutie fizica masiva in fata caruia o minora de 15 ani nu a avut nicio sansa sa se apere, totul in scopul exploatarii sale sexuale”, a spus procurorul Giorgiana Hosu.

In cadrul anchetei, inculpatul Gheorghe Dinca a recunoscut ca a ucis-o pe Alexandra Macesanu, de 15 ani, pe data de 25 iulie, in jurul orei 12,00, atunci cand a surprins-o cu telefonul in mana, si ulterior i-a incinerat corpul, iar cu privire la cea de-a doua fata, Luiza Melencu, de 18 ani, exista indicii ca a savarsit acelasi gen de infractiuni.

„In cadrul audierilor, inculpatul a recunoscut ca a ucis victima pe 25 iulie, in jurul orei 12,00, la domiciliul sau, si ulterior i-a incinerat corpul. Inculpatul a declarat ca a agresat-o, suprimandu-i viata atunci cand a surprins-o cu telefonul in mana. Cu privire la cea de-a doua victima, exista indicii ca inculpatul a savarsit acelasi gen de infractiuni”, a afirmat procurorul Hosu, duminica seara.

Urmareste-ne si pe:

Mai mult despre:

Comentarii: