Criminalul Gheorghe Dinca a fost condamnat la 30 de ani de inchisoare. Complicele lui a primit 7 ani de puscarie

externe

Tribunalul Olt a decis, vineri, ca inculpatul Gheorghe Dinca, trimis in judecata pentru omor, trafic de persoane si alte infractiuni in cazul disparitiei adolescentelor Alexandra Macesanu si Luiza Melencu, trebuie sa execute o pedeapsa maxima de 30 de ani de inchisoare, iar Stefan Risipiteanu, inculpat pentru viol, sapte ani de inchisoare, potrivit incheierii postate pe portalul instantelor de judecata.

Sentinta poate fi contestata cu apel in termen de 10 zile de la comunicare.

Instanta s-a pronuntat in „Cazul Caracal” dupa mai multe amanari.

La Tribunalul Olt, unde cauza s-a judecat pe fond, audierile s-au incheiat in luna mai, apoi a fost fixat termen pentru deliberare si pronuntare in luna iunie, amanate insa pana vineri, 23 septembrie.

Pe 15 ianuarie 2020 a fost inregistrat la Tribunalul Olt rechizitoriul trimis de DIICOT prin care s-a dispus trimiterea in judecata a celor doi inculpati din cazul „Caracal”, Gheorghe Dinca (pentru infractiunile de trafic de persoane, trafic de minori, viol – doua fapte, omor calificat – doua fapte, profanare de cadavre – doua fapte) si Stefan Risipiteanu (pentru infractiunea de viol).

Dinca este acuzat ca le-a ucis pe Luiza Melencu si Alexandra Macesanu in locuinta sa din Caracal.

Dinca si Risipiteanu se afla in Penitenciarul Craiova.

La inceputul anchetei DIICOT, Gheorghe Dinca a sustinut ca a ucis-o pe Alexandra Macesanu, in varsta de 15 ani, pe data de 25 iulie 2019 si, ulterior, i-a incinerat corpul intr-un butoi din curtea casei sale. De asemenea, el a afirmat ca a ucis-o si pe Luiza Melencu, de 18 ani, disparuta in luna aprilie 2019, iar resturile corpului le-ar fi aruncat la marginea unei paduri de langa Caracal.

Ulterior, el si-a schimbat declaratia, in sensul ca nu ar fi ucis-o pe Luiza Melencu, iar fata ar fi fost luata din casa lui de alte persoane.

In urma unei expertize ADN efectuate de INML s-a stabilit ca fragmentele osoase gasite in cenusa din butoiul metalic de la domiciliul lui Gheorghe Dinca apartin Alexandrei Macesanu, cu o probabilitate de 99,93%.

INML a efectuat o alta expertiza a fragmentelor osoase descoperite langa o padure din Caracal, insa specialistii nu au reusit sa stabileasca cui apartine ADN-ul.

Urmareste-ne si pe:

Comentarii: