Criminalul Ion Iliescu a implinit 90 de ani. Si se simte bine: „Ma simt ca in plina tinerete”

politica

​Fostul presedinte Ion Iliescu, care astazi a implinit 90 de ani, spune ca nu se mai simte ca la 19 ani, dar „deocamdata” capul il are „intreg”.

Fostul presedinte a declarat pentru Mediafax ca isi petrece ziua de nastere alaturi de sotie.

„Ca la 90 de ani, nu-i ca la 19, dar e… Se aduna multe. Dar deocamdata, capul e intreg.(…) (Petrec – n.red.) cu sotia, nu facem nimic deosebit, dar raspund la telefoane. M-au sunat multi cunoscuti, si mai din tinerete, si mai din perioada de dupa Revolutie”, a spus Ion Iliescu.

„Va multumesc pentru urari. Ma simt ca la 90 de ani, in plina tinerete. Petrec in familie, pasnic, pentru ca si sotia e nascuta pe 4 martie”, a spus Iliescu apoi la Romania TV.

Ultima apartie publica a lui Ion Iliescu a fost in martie 2017, cand s-a prezentat la Parchetul General, fiind citat de procurori in dosarul Revolutiei, in care a fost trimis in judecata pentru infractiuni contra umanitatii. De asemenea, Iliescu a fost trimis in judecata si in dosarul Mineriadei din 13-15 iunie 1990, tot pentru infractiuni contra umanitatii.

La alegerile din 2019 fostul presedinte al PSD a votat cu urna mobila.

In ultimii ani, el a fost spitalizat de cateva ori, ultima data in iunie 2019. La inceputul lunii aprilie, el a fost operat de „ericardita lichidiana – tamponada cardiaca”, la Institutul C.C. Iliescu din Capitala. Fostul presedinte a mai fost operat la inima, fiindu-i montate cateva stenturi, una dintre operatii fiind facuta la Paris in 2007.

Desi nu a mai avut aparitii publice, Ion Iliescu a mai avut reactii in spatiul public, ultima dintre ele fiind in 30 decembrie 2019. Atunci, el a reactionat fata de decizia Guvernului de desfiintare a Institutului Revolutiei Romane, condus de el. El declara pentru Mediafax ca este ”o porcarie inadmisibila” si ca nu intelege motivatia demersului.

Tot in decembrie 2019, Iliescu a reactionat pe blogul sau, dupa ce Gelu Voican Voiculescu, viceprim-ministru in Guvernul provizoriu Petre Roman si trimis in judecata pentru infractiuni contra umanitatii in dosarul Revolutiei, a fost lovit de protestatari cu o carja la Troita de la Universitate, unde venise sa depuna o coroana de flori. Ion Iliescu a comentat atunci ca unul dintre sloganurile Revolutiei a fost ”Fara violenta!”, adaugand ca cele intamplate arata ca nici dupa trei decenii reconcilierea nu este posibila.

Din decembrie 1989, Ion Iliescu a condus FSN, transformat ulterior in PDSR si PSD. El a condus statul roman ca presedinte al CFSN si CPUN pana la alegerile din mai 1990, cand a fost ales presedinte al Romaniei. Ulterior, a mai avut doua mandate de presedinte, intre 1992-1996 si 2000-2004.

Mai mult despre:

Comentarii: