Cristache plange dupa anuntul Comisiei de la Venetia: „Zilele Sectiei Speciale sunt numarate. Rolul ei era sa pedepseasca procurorii care au comis abuzuri”

politica

Suparare mare in randul progandistilor anti-DNA dupa anuntul de marti al Comisiei de la Venetia privind Sectia Speciala. Ionut Cristache s-a plans in emisiunea sa de la TVR 1 de „abuzurile” procurorilor si ca Sectia Speciala avea menirea sa-i „pedepseasca”.

„Comisia de la Venetia pare-se ca recomanda desfiintarea mult hulitei Sectii Speciale, fapt ce a dat enerdie fortelor politice din tara care si-au facut un scop in sine din distrugerea acestei sectii. Zilele Sectiei Speciale pare ca sunt numarate”, a spus Cristache chiar in debutul emisiunii sale in fata lui Victor Ponta.

„Iar desfiintam Sectia Speciala? Auzi, dar s-au scos toate pensiile speciale? Si comisia asta de la Venetia  nu e aia care spunea ca n-au voie sa o dea jos pe doamna Renate Weber?”, a reactionat Ponta in bataie de joc.

„Este un subiect de doi bani, nu intereseaza pe nimeni ce zice Comisia de la Venetia”, a mai sustinut Ponta.

Citeste si: Gata cu Sectia Speciala, Stelian Ion anunta ca saptamana viitoare va avea loc votul final pentru desfiintarea SIIJ. Nicio „superimunitate” pentru magistrati in locul SIIJ

Lui Cristache insa nu-i ardea de glume si a continuat sa se planga.

„Totusi, de la perioada Traian Basescu incoace numai cine nu a vrut sa vada n-a vazut abuzurile, incalcarile de lege, n-a vazut adaugirile la lege, celebrele protocoale, interventia total neconstitutionala a serviciilor in anchete, pe care unii o vor din nou.

Asta era rolul acestei Sectii Speciale, sa reglementeze lucrurile, sa cantareasca niste abuzuri si sa pedepseasca niste procurori. S-a dovedit ca la DNA erau dosare care vizau judecatori, va zic eu!”, a spus Cristache.

Citeste si: Salariul lui Cristache la TVR: 8.000 euro/lunar in mana. El sustine ca „lupta pentru principii”

El s-a plans si de revenirea „binomului” in legatura cu interceptarile DNA din biroul lui Catalin Drula.

„Au fost niste inregistrari care au rasuflat in presa, cum se facea pe vremea binomului celebru Coldea-Kovesi.  Mi se pare ca drulaii au inceput sa isi faca gasca”, a mai sustinut Cristache.

 

Comentarii: