Cristi Danilet, solutie pentru a bloca OUG-ul lui Toader: „Protest generalizat al magistratilor, sa blocam definitiv activitatea”

news

Judecatorul Cristi Danilet a facut apel, miercuri, la declansarea unui „protest generalizat” al magistratilor, prin care sa fie blocata „definitiv” activitatea in sistemul judiciar. „Este un simulacru de justitie ce ajungem sa facem cu astfel de legi. Ne intoarcem sub controlul politic”, a spus Danilet.

Danilet a comentat foarte critic ordonanta de urgenta a lui Tudorel Toader, afirmand ca scoaterea Sectiei speciale de sub autoritatea procurorului general are menirea de a „ingrozi magistratii”.

„Sectia are rostul sa ingrozeasca magistratii. Practic aceasta structura este trecuta intr-o forma de control politic. Cel care numeste si cel care revoca este ministrul Justitiei, din cauza CCR. In momentul de fata, ministrul Justitiei este cel mai puternic om din sistem. De aceasta sectie se ingrozesc magistratii.

A fost scoasa din Ministerul Public pentru ca lucrurile nu erau clare in privinta subordonarii Sectiei. Sunt ingrijorat de directia in care merge aceasta structura de anchetare a magistratilor”, a declarat Danilet la Europa FM.

Judecatorul a lansat apoi critici dure la adresa CSM si a facut apel catre magistrati sa treaca la un „protest generalizat”.

„CSM este dominat de anumite interese care sunt straine majoritatii magistratilor. Apara lucruri pe care magistratii din tara nu le doresc. Este o tabara a procurorilor cu 2-3 judecatori, si restul judecatorilor.

Sunt decizii politice care sunt indreptate impotriva magistratilor. Teoretic, unii membri ai CSM trebuie revocati, nu reprezinta interesele magistratilor. Sunt pentru un protest generalizat al magistratilor fata de marsavia care se intampla cu legile justitiei. Magistratii sa blocheze definitiv activitatea, aceasta este solutia. In momentul in care CSM tace, cand majoritatea judecatorilor din CSM sustin lucruri impotriva magistratilor, lucrurile au luat-o razna. Nu poate sa vina Comisia de la Venetia sa spuna ce sa facem in tara noastra. Este un haos judiciar, vor cadea capete. Este un simulacru de justitie ce ajungem sa facem cu astfel de legi. Ne intoarcem sub controlul politic.

Greva este ilegala, dar in momentul in care toti magistratii ar protesta pentru imixtiuni grosolane, nu pentru bani, nimeni nu va putea sa le reproseze nimic. Am avut un astfel de demers in 2009 si am fost unul dintre liderii de atunci, dar acum nu mai este posibil. Sunt magistrati care se gandesc acum la pensie, sunt tineri care au ajuns in sistem si sunt speriati.

Eu am trei anchete disciplinare doar pentru postarile de pe Facebook si pentru interviuri in presa. Toti care ridicam capul suntem anchetati disciplinar”, a mai spus Danilet.

Mai mult despre: ,

Comentarii: