Cristian Diaconescu, propus premier in fata lui Iohannis: „Poate forma un Cabinet rapid si poate forma o majoritate”

politica

PMP l-a propus, miercuri, la consultarile de la Cotroceni, pe Cristian Diaconescu pentru functia de prim-ministru, fiind considerat persoana potrivita pentru a strange o majoritate in Parlament. PMP este de parere ca doar un guvern politic poate rezolva problemele Romaniei in acest moment.

”Delegatia PMP a venit in ideea propunerii unei variante constructive pentru ca stabilitatea si predictibilitatea sunt argumentele cele mai importante. Ne aflam intr-o situatie foarte complicata, economic si international. Pentru prima data in ultimii 30 de ani, Romania are un deficit de 4,6 in afara unui moment de criza”, a spus, miercuri, Cristian Diacolescu, propunerea PMP pentru functia de premier, dupa iesirea de la consultari.

La randul sau, liderul PMP, Eugen Tomac, a afirmat ca Diaconescu ”este persoana cea mai potrivita care poate forma un Cabinet rapid si poate forma o majoritate”.

”Presedintele a luat nota de propunerea noastra. Nu reprezentam o amenintare pentru niciun partid, avem capacitatea de a negocia o formula de guvern politic”, a spus Tomac, citat de news.ro.

Acesta a facut referire la legile considerate importante de PMP – reducerea numarului de parlamentari la 300 si alegerea primarilor in doua tururi de scrutin.

”Crizele politice sunt solutionate de oameni politici (…) cred ca solutia este un guvern politic” a mai spus Tomac, intrebat daca nu sustine varianta unui guvern tehnocrat.

Mai mult despre:

Comentarii: