Cristian Diaconescu, solicitare de urgenta: „Trebuie o lege anti-clan, acum! Interventia in forta a institutiilor statului are nevoie de o reglementare speciala”

politica

Cristian Diaconescu solicita adoptarea de urgenta a unei legi „anti-clan” prin care sa poata fi combatute eficiente clanurile de interlopi. „O reglementare speciala prin care sa se asigure cadrul legal necesar pentru o interventie in forta a institutiilor statului este necesara ACUM”, atrage atentia Cristian Diaconescu.

„Legea anti-clan. Amenintarea infractionala a clanurilor este reala, grava si de durata. De ani de zile, mii de romani le cad victime. Structuri organizate, disciplinate si cu ramificatii transfrontaliere terorizeaza si stapanesc comunitati intregi din Romania. Este o realitate pe care romanii o simt pe pielea lor iar ‘statul stie’ de ani de zile.

Sunt zone din tara in care aceste grupari hotarasc viata oamenilor, cine iese din saracie daca ‘jura supunere’, cine are imunitate in fata justitiei, cine conduce politic si care este pretul pe care il platesc ‘alesii’ pentru sprijinul electoral din partea gruparilor. Iar incalcarea intelegerilor se plateste scump.

Frica si neincrederea in autoritati se raspandesc exponential. De cate ori ati auzit: nu se poate face nimic, sunt mana in mana. Nu o sa schimb eu lumea!!!! Nu. Nu este lasitate. Este o forma de supravietuire individuala in fata unui flagel care scapa de sub control.

De aceea o reglementare speciala prin care sa se asigure cadrul legal necesar pentru o interventie in forta a institutiilor statului este necesara ACUM.

Orice persoana care dobandeste, prin mijloace de crima organizata, direct sau indirect, un folos patrimonial sau un beneficiu de orice fel, va trebui sa raspunda penal si civil.

Traficul de droguri sau persoane, spalarea de bani, extorcarea, santajul, inselaciunea, frauda, contrabanda, afacerile ilegale, crima, vatamarea corporala si altele – comise in sistem de clan, banda, grup infractional organizat presupun un tratament judiciar distinct, agravant fata de reglementarea actuala a fiecarei infractiuni.

De multe ori organizarea unor persoane in grupari specializate in comiterea de infractiuni este greu de dovedit. Este sanctionat cel care comite direct infractiunea si care isi asuma intreaga responsabilitate privind fapta, comanditarii scapand de raspundere in schimbul tacerii executantului care, la randul lui, beneficiaza, pe perioada executarii pedepsei, de ajutor pentru familie.

In aceasta perioada critica, datorita pandemiei, vulnerabilizarea societatii a crescut exponential. Oportunitatile crimei organizate devin semnificative, profitand de problemele economice uriase cu care se confrunta oamenii. Este necesara o interventie categorica, fiind in discutie siguranta cetateanului, confruntata cu pericole iminente”, a anuntat Cristian Diaconescu.

Cristian Diaconescu va fi primul pe lista pentru Senat in Bucuresti a PMP la scrutinul programat in 6 decembrie.

De asemenea, Cristian Diaconescu este propus de Romania pentru a ocupa functia de secretar general al OSCE. Candidatura sa este sustinuta si de SUA si Turcia.

Citeste si: Veste mare, Cristian Diaconescu este sustinut si de SUA si Turcia pentru functia de secretar general al OSCE

Comentarii: