Cristian Diaconescu va deveni si senator. Este primul pe lista de candidati din Bucuresti a PMP

politica

Presedintele Partidului Miscarea Populara (PMP), Eugen Tomac, va deschide lista candidatilor pentru Camera Deputatilor si fostul ministru al afacerilor Externe si al Justitiei Cristian Diaconescu va fi primul pe lista pentru Senat in Bucuresti, la scrutinul programat in 6 decembrie. 

Anuntul privind validarea listelor de candidati pentru alegerile parlamentare programate pentru 6 decembrie a fost facut, duminica dupa-amiaza, de Eugen Tomac, la finalul sedintei Colegiului National al PMP.

Cristian Diaconescu este propus de Romania pentru a ocupa functia de secretar general al OSCE. Candidatura sa este sustinuta si de SUA si Turcia.

Citeste si: Veste mare, Cristian Diaconescu este sustinut si de SUA si Turcia pentru functia de secretar general al OSCE

Presedintele executiv al PMP, Marius Pascan, va fi cap de lista in judetul Mures, a mai anuntat Tomac.

„Viata merge inainte, democratia nu poate fi suspendata, motiv pentru care si noi, ca partid, ne-am pregatit de alegeri. PMP este al treilea partid ca numar de alesi dupa PSD si PNL, suntem increzatori in sansele noastre. Suntem singurul partid parlamentar care a cerut in Parlament sa fie pus in aplicare rezultatul referendumului din 2009 privind reducerea numarului de parlamentari. Este inadmisibil ca niciun partid politic nu a depus in Parlament o initiativa prin care sa reduca numarul de parlamentari”, a declarat Tomac, citat de news.ro.

El a catalogat drept „un afront direct la adresa democratiei si un mesaj de dispret fata de cetatenii romani” faptul ca de doi ani proiectul PMP privind aplicarea rezultatului referendumului din 2009 nu a fost dezbatut.

Totodata, intrebat daca va atinge scorul de 10% pe care declara ca l-a stabilit, Tomac a precizat ca „si dupa alegerile parlamentare PMP va face ceea ce trebuie pentru tara”.

Mai mult despre:

Comentarii: