Cristian Preda anunta ca Iohannis poate impiedica numirea Rovanei Plumb in Comisia Europeana. El propune alte doua nume

politica

Fostul europarlamentar Cristian Preda afirma ca presedintele Iohannis poate impiedica numirea Rovanei Plumb sau a lui Dan Nica in functia de comisar european din partea Romaniei. Numele celor doi au fost trimise la Bruxelles de catre Viorica Dancila ca propuneri din partea Romaniei.

„Dancila i-a trimis Ursulei von der Leyen doua propuneri pentru pozitia de comisar european ce revine Romaniei: Dan Nica si Rovana Plumb. Doi pesedisti.

Cred ca presedintele Iohannis e perfect indreptatit sa trimita alte propuneri la Bruxelles. Profilul e clar: europeni, competenti si care nu au fost vreodata suspectati de vreo fapta de coruptie. Am si doua sugestii: Monica Macovei si Mihai-Razvan Ungureanu.

Presedintele poate folosi influenta de care dispune in sanul PPE (care e si familia poitica a Ursulei von der Leyen) pentru a avea in Comisie o persoana cu care ne putem mandri, nu una de care sa ne fie rusine”, a scris Cristian Preda pe Facebook.

Surse politice si guvernamentale, citate de g4media.ro, anunta ca Viorica Dancila a trimis la Bruxelles scrisoarea cu propunerile Romaniei de comisar european. Acestea sunt Dan Nica si Rovana Plumb.

Premierul Dancila a anuntat recent ca va trimite la Bruxelles doua propuneri, o femeie si un barbat, fara a nominaliza.

In octombrie 2017, deputatii au respins solicitarea DNA de incepere a urmaririi penale pe numele fostului ministru al Fondurilor Europene, care s-a plans colegilor ca este victima unui abuz. PSD si ALDE au facut scut in jurul Rovanei Plumb, iar votul a fost covarsitor: doar 99 de voturi “PENTRU” si 184 ”IMPOTRIVA” urmaririi penale.

Anchetatorii o acuza pe Rovana in dosarul Belina de complicitate la abuz in serviciu, in dosarul in care Sevil Shhaideh este urmarita penal pentru trecerea ilegala a unor parti din Insula Belina si din Bratul Pavel din proprietatea statului in proprietatea judetului Teleorman.

Mai mult despre: , ,

Comentarii: