Cristian Preda, ce nu s-a vazut la audierea lui Kovesi: „E pacat ca n-ati putut vedea fetele pesedistelor Tapardel, Zoana si Grapini”

news

Europarlamentarul Cristian Preda, prezent in Comisia LIBE in timpul audierii Laurei Codruta Kovesi, a relatat cateva amanunte savuroase despre ce nu s-a vazut in transmisiunile de acolo.

„E pacat ca n-ati putut vedea fetele pesedistelor Tapardel, Zoana si Grapini cand s-au anuntat rezultatele. Nu am cuvinte pentru a descrie combinatia unica de ura si deceptie de pe aceste chipuri”, a povestit Preda in Adevarul.

„Cinci sunt lucrurile pe care le-am trait la audieri si pe care nu le-ati putut vedea la tv. Vi le impartasesc mai jos, cu credinta ca pot completa tabloul unui moment important pentru istoria noastra europeana: As mentiona, intai de toate, remarca unui coleg din Luxemburg, care stie binisor romana si care statea chiar langa mine. Cand a auzit ca Grapini o intreaba pe LCK „ce veti face ca si sef?”, a corectat-o imediat. „se zice: ca sef, nu: ca si sef!”.

Din fericire, pentru limba romana, eminenta lingvista nu l-a auzit.

Al doilea lucru e zambetul de pe buzele unei colege din Italia cand LCK a pronuntat numele lui Giovanni Falcone, pentru a sublinia ca datoria unui procuror e sa aplice legea. Iar italianca e chiar fiica unuia dintre parintii fondatori ai Uniunii noastre.

Am retinut, in al treilea rand, replica unei deputate malteze la adresa acelei socialiste din Spania care i-a cerut Laurei-Codruta Kovesi sa raspunda in engleza. Colega mea din Malta a intrebat-o: „dar tu n-ai vorbit in limba ta materna?”. In fine, Kovesi i-a raspuns in engleza si i-a explicat ca i-ar putea vorbi si-n franceza.

Al patrulea lucru ma priveste chiar pe mine: am votat ultimul, intrucat – desi nu sunt membru al CONT – l-am inlocuit pe un coleg neamt din PPE, pe care-l cheama Zeller si e, de aceea, la capatul listei. Tinand seama de rezultatul final – 12 voturi pentru LCK, 11 pentru candidatul francez si unul pentru cel din Germania – as putea zice ca am avut votul decisiv!

In fine, e pacat ca n-ati putut vedea fetele pesedistelor Tapardel, Zoana si Grapini cand s-au anuntat rezultatele. Nu am cuvinte pentru a descrie combinatia unica de ura si deceptie de pe aceste chipuri…”, a scris Cristian Preda pe Facebook.

Laura Codruta Kovesi a obtinut 12 voturi in Comisia pentru Control Bugetar (CONT), care a votat marti seara candidatul pentru functia de procuror sef al Parchetului European. Pe locul doi a fost Francois Bohnert- 11 voturi, iar Andres Ritter a primit un vot, anunta agentiile de stiri.

Votul in comisia LIBE (60 de membri) este programat pentru miercuri dimineata. Daca cele doua comisii vor vota candidati diferiti, numele final va rezulta in urma negocierilor dintre presedintii celor doua comisii.

La fel ca in CONT, si in LIBE votul va fi secret.

Mai mult despre: ,

Comentarii: