Cristian Preda, judecat in secret pentru „defaimarea” Romaniei: „Credeti ca e normal sa fiu judecat de Firea, Andronescu, Geoana, Bradisteanu etc. in spatele usilor inchise?”

politica

Europarlamentarul Cristian Preda anunta ca va fi judecat pentru „defaimarea tarii” in secret, intrucat nu i se permite transmiunea online a „procesului”.

„Judecat in secret? Am scris Cancelariei ordinelor ca doresc ca audierea mea, din 28 martie a.c., in fata Consiliului de onoare al ordinului ‘Steaua Romaniei’ sa fie publica. Regulamentele in vigoare o ingaduie. Interesul vadit de public pentru dezbaterea despre defaimare si libertate ar justifica – am zis eu – transmiterea online sau tv. a ‘procesului’.

Dl. consilier de stat Angelescu, care pastoreste Cancelaria ordinelor, a raspuns ‘nu’, precizand ca legea prevede ca, in afara membrilor consiliului de onoare si a ‘acuzatului’, doar o persoana mai poate participa la audiere, si anume presedintele.

I-am explicat dlui. consilier diferenta dintre participare si acces public, aratand ca eu solicit nu invitarea sefului statului, ci ca oricine doreste sa poata vedea ce acuzatii mi se aduc si cum anume ma apar.
Nu, nu, nu – a zis dl. consilier.

Credeti ca e normal sa fiu judecat de Firea, Andronescu, Geoana, Bradisteanu etc. in spatele usilor inchise? E firesc ca Palatul Cotroceni sa ingaduie unei majoritati pesediste din consiliul ordinului sa-si faca de cap in incinta Presedintiei?

In fond, am primit Steaua Romaniei, nu Steaua PSD…”, a scris Cristian Preda pe Facebook.

Europarlamentarul Cristian Preda este acuzat de defaimarea tarii si a fost chemat in fata Consiliului de Onoare al Ordinului Steaua Romaniei, in urma unui denunt. El urmeaza sa se prezinte pentru a da explicatii pe 28 martie.

„Denuntul e foarte scurt. Mi se cere socoteala si se invoca aceste critici aduse guvernelor PSD-ALDE si voi vedea. Nu pot sa anticipez. De asta nici nu vreau sa speculez pe marginea acestor chestiuni, fiindca totul este vag si amenintator”, a explicat Preda recent intr-un interviu pentru Digi24.

Iti place aktual24.ro? Urmareste fluxul de stiri aktual24.ro si pe Facebook

O noua experienta cu AK-24. Descarca aplicatia Aktual24 din App Store pentru iPhone si din Google Play pentru Android.

Mai mult despre: , ,

Comentarii: