Cristina Tarcea lupta pe viata si pe moarte cu falanga PSD din CSM. A cerut recuzarea a patru judecatoare

politica

Presedintele ICCJ, Cristina Tarcea,  a solicitat miercuri recuzarea a patru judecatoare din CSM, acuzandu-le de atitudine ostila, antepronuntare si sustinerea neconditionata a Inspectiei Judiciare. Tarcea este judecata de sectia de judecatori a CSM in urma unei plangeri venita din partea Inspectiei Judiciare.

Cele patru judecatoare sunt Lia Savonea, presedintele CSM, Gabriela Baltag, Evelina Oprina si Margareta Tint.

Cristina Tarcea sustine ca cei patru magistrati au dat dovada de lipsa de consideratie si de dispret in ceea ce o priveste. De asemenea, Tarcea mentioneaza ca a fost avertizata de un jurnalist ca este in atentia celor patru judecatoare, precizand ca avertizarile s-au adeverit.

„Am formulat o cerere de recuzare si pentru solutionarea acestei cereri de recuzare, s-a dat termen pe 27 martie. A doamnei Savonea, Baltag, Evelina Oprina, Tint. Pentru motive de ostilitate, in ceea ce priveste presedintele ICCJ, pentru motive de sustinere neconditionata a conducerii Inspectiei Judiciare, atitudinea dumnealor determinand numirea de catre executiv a conducerii Inspectiei Judiciare, lucru de neacceptat intr-un stat de drept si pentru motive de antepronuntare cu ocazia diferitelor sedinte pe care le-am avut in vederea organizarii completurilor de 5 judecatori. Pentru anul 2018 si 2019, ca urmare a deciziei CCR”, a declarat Tarcea la iesirea de la CSM.

Citeste si: Rechizitoriul sefei ICCJ la adresa Regimului Mafiot Dragnea. Presiuni, intimidari si „presa de propaganda”

Presedinta ICCJ, Cristina Tarcea, l-a acuzat, miercuri, pe seful partidului de guvernamant, Liviu Dragnea, ca se afla in spatele actiunii disciplinare care o vizeaza. Ea a declarat ca aceasta actiune reprezinta un „abuz” si a promis dezvaluiri „interesante”.

Tarcea este audiata miercuri de sectia de judecatori a CSM. ”Este un abuz. In ultima vreme tot vorbim despre abuzuri, trebuie sa ne uitam foarte atent la toate institutiile care comit abuzuri. O sa vedeti de ce apreciez ca este un abuz”, le-a spus Tarcea jurnalistilor.

Intrebata cine s-ar afla in spatele acestui „abuz”, Tarcea a rapuns, aratand cu degetul: „O, Doamne! Va mai aduceti aminte de declaratiile politice din august si septembrie ca la Inalta Curte se refuza a se aplica legea? Va mai aduceti aminte de interesul direct al presedintelui Camerei Deputatilor in organizarea completurilor de 5 judecatori? De aceea am spus ca am multe declaratii interesante de facut despre o discutie pe care am avut-o cu presedintele Curtii Constitutionale legat de constatarea conflictului de constitutionalitate, despre o discutie la fel de interesanta cu domnul Ciorbea. Dar toate la timpul lor”.

Sectia pentru judecatori a CSM discuta, miercuri, actiunea disciplinara exercitata in decembrie 2018 de Inspectia Judiciara pe numele Cristinei Tarcea.

Actiunea a fost exercitata deoarece presedintele instantei supreme a refuzat nejustificat indeplinirea unei indatoriri de serviciu si pentru nerespectarea dispozitiilor privind distribuirea aleatorie a cauzelor.

„In privinta abaterii disciplinare prevazute de art. 99 lit. f), inspectorii judiciari au retinut ca presedintele Inaltei Curti de Casatie si Justitie a refuzat nejustificat sa indeplineasca indatoririle de serviciu cu privire la constituirea completurilor de 5 si de 2 judecatori prevazute la art. 31 alin. (1) lit. b) si art. 32 din Legea nr. 304/2004, modificata si completata prin Legea nr. 207/2018. Cu referire la abaterea disciplinara prevazuta de art. 99 lit. o), s-a retinut ca, prin refuzul de a implementa dispozitiile de imediata aplicare ale Legii nr.207/2018 anterior mentionate, 40 de cauze de competenta completurilor de 5 judecatori si 11 cauze de competenta completurilor de 2 judecatori nu au fost repartizate aleatoriu unor completuri in compunerea prevazuta de legea in vigoare la data inregistrarii lor”, informeaza Inspectia Judiciara, printr-un comunicat de presa.

Potrivit Inspectiei, actiunea disciplinara a fost inaintata Sectiei pentru judecatori in materie disciplinara a Consiliului Superior al Magistraturii care va decide cu privire la raspunderea Cristinei Tarcea.

Mai mult despre: ,


Comentarii: