news

Cristina Tarcea, mesaj la plecare. Dezvaluie ce oameni mizerabili si josnici se afla la varful structurilor statului

Presedintele ICCJ, Cristina Tarcea, a explicat, miercuri, de ce a renuntat sa candideze pentru un nou mandat in fruntea Curtii Supreme.

„Vreti un raspuns diplomatic sau un raspuns sincer? Raspunsul diplomatic ar suna la maniera ‘am obosit’. Raspunsul sincer la modul `in calitate de presedinte al ICCJ, din pacate, trebuie sa relationez cu persoane din afara sistemului de justitie si din afara ICCJ. Ce am vazut, ce am trait si ce am simtit m-a facut sa-mi fie extrem de dor sa traiesc printre oameni obisnuiti cu foarte mult bun simt, cu foarte multa onestitate si cu mai putina imaginatie’. Asta este raspunsul sincer”, a declarat Tarcea dupa ce a iesit de la CCR.

Ea a mai spus ca a luat in calcul si sa demisioneze, insa nu a facut acest lucru pentru a le da o lectie celor care o ataca.

„Tot asaltul la care a fost supusa Curtea Suprema m-a facut sa ma gandesc daca merita sa mai duc la capat mandatul. Mi-am spus ca da, merita sa continui sa arat ca plec cand vreau eu, nu cand vor altii. Nu m-am gandit daca este sau nu corect concursul pentru ca decizia mea era deja luata”, a precizat Tarcea.

Singurul magistrat care si-a depus candidatura pentru functia de presedinte al Inaltei Curti de Casatie si Justitie (ICCJ) este judecatorul Corina Corbu, judecata si achitata intr-un dosar de coruptie.

In vara anului trecut, judecatoarea Corina Corbu a fost achitata definitiv de instanta suprema intr-un dosar de coruptie in care a fost judecata alaturi de magistratii Gabriela Birsan si Iuliana Pusoiu. Plenul Consiliului Superior al Magistraturii a hotarat reluarea activitatii sale in cadrul Sectiei de contencios administrativ si fiscal a ICCJ, dupa ce fusese suspendata, in iulie 2014, ca urmare a trimiterii in judecata. In urma deciziei de achitare, presedintele Klaus Iohannis a semnat decretul de numire a Corinei Corbu in functia de presedinte al Sectiei de contencios administrativ din instanta suprema, pe o perioada de trei ani.

Potrivit anuntului CSM, candidatii pentru functia de sef al Inaltei Curti vor sustine, in fata Sectiei pentru judecatori, un interviu care consta in sustinerea planului managerial si verificarea aptitudinilor manageriale si de comunicare, fiind vizate capacitatea de organizare, rapiditatea in luarea deciziilor, resistenta la stres, capacitatea de analiza, sinteza, previziune, strategie si planificare pe termen scurt, mediu si lung etc.

De asemenea, Sectia pentru judecatori va verifica si cunostintele specifice functiei de presedinte al ICCJ.

Urmareste-ne si pe:
Ioana Hurdea

Share
Published by
Ioana Hurdea

Recent Posts

O noua teorie deliranta la Moscova: „Istoria se repeta. In perioada premergatoare operatiunii speciale, Occidentul pregatea o agresiune impotriva patriei noastre”

Seful Directiei Principale de Informatii a Statului Major General al Fortelor Armate Ruse - adjunctul…

8 ore ago

Germania si-a rechemat pentru o saptamana ambasadorul in Rusia, in semn de protest fata de atacul cibernetic. Cehia il convoaca pe ambasadorul rus

Germania a anuntat luni ca si-a rechemat ambasadorul in Rusia pentru o saptamana de consultari…

11 ore ago

Audientele TV de Paste. RTV, pe primul loc cu manele: Marian Mexicanu, Vali Vijelie si Pomohaci – Video

Romania TV s-a situat pe primul loc, in ziua de Paste, in topul audientelor. RTV…

10 ore ago

Patru adolescenti sunt anchetati pentru atacul asupra europarlamentarului german Matthias Ecke

Patru adolescenti germani sunt anchetati in legatura cu atacul violent asupra unui politician german, care…

10 ore ago

Zona garii din Sinaia, inundata in urma unei ploi abundente

Pompierii au intervenit, luni, in statiunea Sinaia pentru evacuarea apei care s-a strans pe partea…

10 ore ago