Cristoiu, trompeta penalilor, anunta: Daca votati USR si Ciolos vor izbucni violente ca la Paris

politica

Ion Cristoiu sustine ca protestele violente de la Paris sunt cauzate de un „experiment mediatico-politico-de servicii” similar cu felul in care s-ar fi creat USR si formatiunea lui Dacian Ciolos. „Creatiile artificiale, politice nu au nicio sansa pentru ca ele se ivesc din birouri, nu din realitati”, afirma Cristoiu.

„Masurile politice- in Franta s-a incercat un experiment, s-a creat un fel de USR si Dacian Ciolos, un Macron- creatie mediatico-politico-de servicii, fara a avea experienta presedintilor francezi si s-a trezit un partid creat artificial si acum daca era un partid autentic, profund, traditional, acest partid ar fi reusit sa contracareze. Dar fiind unul artificial, cu oameni care nu au mai facut politica, concluzia si pentru Romania este ca e bine sa lasi sa creasca din viata, nu poti creste politicieni si jurnalisti in laboratoarele din paduri, se cresc din viata, din concurenta. Creatiile artificiale, politice nu au nicio sansa pentru ca ele se ivesc din birouri, nu din realitati”, sustine Cristoiu intr-un interviu pentru Mediafax.

In continuare, Cristoiu a spus ca lupta anticoruite din Romania este o „izmeneala”. Intrebat daca exoista riscul aparitiei unor proteste similare si in Romania din cauza pretului carburantilor, Cristoiu a raspuns: „Nu pot sa existe pentru ca romanului putin ii pasa ca a crescut un cent benzina, pentru ca romanul e nechibzuit. Nu poti sa te astepti in Piata Victoriei. La noi e izmeneala cu coruptia, acolo sunt miscari sociale cu profunzime economica. Dincoace ele nu au fost provocate de masuri economice si nu vor avea loc pentru ca actuala guvernare sta exagerat grav de bine cu masurile sociale”.

Franta este in alerta rosie, iar Parisul a inceput sa se baricadeze din nou inainte de manifestatii ale ”vestelor galbene” sambata – o criza sociala si politica ce zguduie tara si sidereaza lumea, relateaza AFP.

Magazine inchise, spectacole anulate, meciuri de fotbal amanate, programul Telethon si traseului marsului in favoarea luptei impotriva modificarilor climatice au fost modificate – peste tot in Hexagon, iar dispozitii exceptionale sunt in vigoare, ca masuri de precautie impotriva unei noi valvatai de violente ca cele care au patat manifestatiile de la 1 decembrie.

”In ultimele trei saptamani s-a nascut un monstru care a scapat de sub controlul celor care l-au creat”, a apreciat ministrul de Interne Christophe Castaner.

In fata riscului unei noi explozii de violente, un dispozitiv politist ”exceptional” este desfasurat pe tot teritoriul – din care fac parte 89.000 de membri ai fortelor de ordine, dintre care 8.000 la Paris.

In capitala, pentru prima oara dupa decenii, statul foloseste in interventie „VBRG” – vehicule blindate pe roate ale Jandarmeriei. Grupul de Interventie al Jandarmeriei Nationale (GIGN, o unitate de elita) si filialele sale regionale au fost plasate in alerta consolidata.

Denuntand ”strategia haosului” a Guvernului, unul dintre reprezentantii ”vestelor galbene libere”, Benjamin Cauchy, a indemnat sa nu se manifesteze la Paris, apreciind ca aceasta reuniune este ”o capcana”.

Eric Drouet, vizat de o ancheta dupa ce a instigat protestatarii sa intre in Palatul Elysee, a indemnat, de asemenea, ca ”Parisul sa le fie lasat spargatorilor” si ca cei care doresc sa manifesteze sa se duca, in schimb, ”la periferia” pariziana.

Dupa ce a ramas tacut toata saptamana, Emmanuel Macron se va exprima abia ”la inceputul saptamanii viitoare” cu privire la aceasta criza.

Mai mult despre: , ,

Comentarii: