Cristoiu, unul dintre propagandistii infractorilor, anunta ca Tudorel Toader vrea sa fie dat afara din Guvern: „Nu va semna in veci ordonanta”

politica

Jurnalistul Ion Cristoiu face o analiza a iesirii publice a ministrului Justitiei si spune ca, prin atitudinea sa, Tudorel Toader arata ca vrea sa fie dat afara din Guvern. Jurnalistul vorbeste si despre „planul B” al liderul PSD, si anume, ordonantele de urgenta care nu mai au nevoie de avizare.

„Am urmarit cu atentie interventia din aceasta seara a lui Tudorel Toader pentru a vedea pozitia sa ca ministru al Justitiei la cele doua mari indicatii ale lui Liviu Dragnea. Acesta din urma a cerut in mod expres Guvernului, adica si ministerului Justitiei, sa se adopte o ordonanta de urgenta prin care sa fie anulate protocoalele si efectele lor. In legatura cu asta, Tudorel Toader, in stilul sau didactic, a respins, fara sa o spuna, orice posibilitate de a da ordonanta in legatura cu protocoalele si a invocat posibilitatea unei legi, nu a unei ordonante, prin care cei ce se considera ca s-au folosit probe ilegale din cadrul protocoalelor, sa se adreseze unui judecator care sa accepte sau nu revizuirea procesului prin scoaterea probelor”, a declarat jurnalistul Ion Cristoiu, pentru Mediafax.

„Procesul pe fond este gandit de Tudorel Toader ca un proces in care sunt scoase probele ilegale si exista posibilitatea ca judecatorul pe fond sa confirme decizia anterioara. In legatura cu anularea protocoalelor, a insistat ca in Parlament se va discuta ordonanta de urgenta a Ralucai Pruna, cea din martie 2016, si ca aici legiuitorul se poate pronunta pe efectele ordonantei. Exista insa si alte protocoale incheiate anterior. Daca legiuitorul va respinge ordonanta, respingerea nu inseamna automat anularea efectelor. Spunea si ca legea va merge la promulgare si exista posibilitatea ca presedintele sa o trimita la Curtea Constitutionala. Adica a sesizat ca si aici poate fi boala lunga”, precizeaza Ion Cristoiu.

Prin comportamentul sau, ministrul arata ca vrea sa fie dat afara din Guvern, afirma Ion Cristoiu.

„A doua indicatie- amnistia. Liviu Dragnea spunea ca nu este o iluzie juridica. Tudorel Toader a precizat ca in minister nici nu s-a luat in discutie posibilitatea unei ordonante, a spus ca sigur in anul Centenar legiuitorul poate fi generos, dar daca legiuitorul da o lege a amnistiei, ea trebuie sa vizeze multe exceptii. Aici, ministrul a completat moderatorul, care enumera mai multe fapte, si a spus si ‘coruptia’. Parerea mea este ca domnul Toader, prin felul in care s-a manifestat in seara asta, vrea sa fie dat afara. Nu indeplinea nimic din indicatiile lui Liviu Dragnea. Daca ordonanta nu, la ce ar mai folosi Toader? Tudorel Toader a avut tot timpul o agenda proprie si nu va semna in veci ordonanta pe amnistie. Toader a spulberat azi orice iluzie a lui Dragnea ca se va putea rezolva ceva prin ordonanta”, a afirmat Ion Cristoiu.

In aceste conditii, „planul B” al lui Liviu Dragnea ar viza tocmai ordonantele de urgenta si modul in care se emit acestea.

„Liviu Dragnea are un plan B. Planul B prevede ca se va da o ordonanta de urgenta prin care ordonantele de urgenta nu mai au nevoie de avizul ministerelor. Avizul va fi dat de o comisie de avizare de la Secretariatul General al Guvernului. Atunci nu va mai fi nevoie de avize. Asa ca in planul B se vorbeste despre schimbarea doamnei Lambru de la SGG, pentru a pune un pesedist si vom avea paradoxul ordonantelor care nu vor fi avizate de ministere. Pretextul a fost folosit deja, si anume ca se obtin greu avizele de la ministere. Si atunci, daca nu ar mai fi nevoie de avize, ordonantele vor trece in acest fel, inclusiv amnistia”, a concluzionat Ion Cristoiu.

Ministrul Justitiei, Tudorel Toader, a spus marti ca nu exista, la Ministerul Justitiei, un proiect privind amnistia sau gratierea, si a aratat cu degetul spre Parlament, afirmand ca legiuitorul ar putea fi generos in an centenar.

Mai mult despre: , ,

Comentarii: