Cristoiu vrea sa-i ia painea de la gura lui Gadea: „Anul acesta Sistemul o sa dea foc la tara numai sa-l vada pe Iohannis multumit”

analize

Intr-o postare pe blogul sau, Ion Cristoiu sustine ca in acest an, „statul paralel” va da foc tarii pentru ca Iohannis sa iasa presedinte. „E de asteptat ca anul acesta Sistemul sa dea foc la tara numai sa-l vada pe Seful multumit”, sustine Cristoiu, care reia apoi 25 de intrebari pe care si le punea imediat dupa ce Iohannis a fost ales presedinte.

„Au trecut de atunci mai mult de patru ani. Pe 23 iunie 2018, Klaus Iohannis si-a anuntat, contrazicind o traditie democratica postdecembrista, inscrierea pentru un nou mandat. Prin aceasta, cu un an si jumatate inainte de alegeri, Klaus Iohannis a pus intre paranteze responsabilitatile de presedinte si a inceput sa actioneze ca un candidat al PNL la prezidentiale. Vineri, 4 ianuarie 2019, in loc sa adreseze natiunii un Mesaj despre marile provocari ale Noului An, Klaus Iohannis a tinut o conferinta de presa avind ca punct central reiterarea deciziei de a candida din nou. Despre aspectele constitutionale si morale ale folosirii incorecte de catre candidatul Klaus Iohannis a prerogativelor de presedinte in exercitiu pentru a-si surclasa contracandidatii am mai scris. Printre altele, la loc de frunte in exploatarea incorecta a functiei de catre candidatul Klaus Iohannis, treceam folosirea Sistemului institutiilor de forta.

In 2014, Sistemul l-a facut presedinte in urma unei negustorii pe care Klaus Iohannis a respectat-o in cei patru ani de mandat. A fost singurul lucru respectat de presedinte. In rest, Constitutie, democratie, bun-simt, interes national, au fost aruncate la cos ca niste inutilitati nedemne de El, Presedintele cu p mare. Acum, Klaus Iohannis e Seful Sistemului. E de asteptat ca anul acesta Sistemul sa dea foc la tara numai sa-l vada pe Seful multumit. Semne ale acestei devastari de catre Sistem am avut deja din 23 iunie 2018 pina acum.
Ma insel eu? Nici vorba”, scrie Ion Cristoiu, pe blogul sau.

In 18 noiembrie 2014, jurnalistul scria pe https://www.cristoiublog.ro/ ca sunt 25 de intrebari starnite de marea enigma postdecembrista, care se dovedea victoria lui Klaus Iohannis.

„Acum, dupa patru ani de presedintie a lui Klaus Iohannis, dupa dezvaluirile ivite intre timp despre misterele lui 2014, dupa revelatiile opiniei publice despre implicarea SRI in batalia politica si folosirea Justitiei pe post de papusa gonflabila a sergentilor majori mesianici, intrebarile mele din 18 noiembrie 2014 sint justificate. Le reproduc aici din convingerea ca publicarea lor ar putea fi un semnal serios de alarma in legatura cu ce ar putea sa faca Sistemul pentru a a-l pastra pe Klaus Iohannis inca cinci ani la Cotroceni.

In 23 februarie 1990, la nici doua luni de la evenimentele din decembrie 1989, in atmosfera de tamiiere a Maselor care se revoltasera impotriva Dictatorului, iscaleam in saptaminalul Expres eseul 22 decembrie 1989 – O dupa amiaza cu prea multe intrebari, prin care puneam la indoiala tezele oficiale despre caracterul spontan al intimplarilor care au dus la fuga lui Ceausescu. Si iata-ma acum scriind patetic despre Revolutia din noiembrie 2014, fara sa-mi pun intrebari, mai mult decit indreptatite acum, cind vedem pe Klaus Iohannis devenit presedinte in ciuda tuturor previziunilor, multe dintre ele puse tot de mine pe acest blog cu mult inaintea victoriei incredibile a lui Klaus Iohannis:

1. De ce l-a adus Crin Antonescu pe Klaus Iohannis in februarie 2013 de la Sibiu direct in functia de prim loctiitor al sau la conducerea PNL?
2. De ce s-a cramponat Crin Antonescu de dubla functie a lui Klaus Iohannis – cea de ministru de Interne si cea de vicepremier cu finantele – daca pina la urma Klaus Iohannis i-a luat toate functiile?
3. De ce s-a incapatinat Victor Ponta sa-i refuze lui Klaus Iohannis dubla functie, desi stia ca asta va duce la ruperea USL?
4. De ce s-a incapatinat Crin Antonescu sa parieze pe procentajul de 20% la europarlamentare, oferind baietilor pistolul cu care sa traga in el?
5. De ce a anuntat Crin Antonescu ca nu mai candideaza la Presedintie, dupa ce rupsese USL ca sa poata candida?
6. De ce n-a sarit prietenul lui, Klaus Iohannis, sa-l roage sa revina asupra deciziei?
7. De ce a lansat Traian Basescu teza Victor Ponta ofiter acoperit pentru ca pina la urma sa nu mai spuna nimic in aceasta chestiune?
8. De ce n-a mai suflat o vorba Traian Basescu despre ancheta ceruta serviciilor secrete privind filarea de la Paris?
9. De ce a fost atit de activa DNA inaintea primului tur, capusind campania electorala, pentru ca intre cele doua tururi sa aiba o singura actiune mai acatarii?
10. Cine l-a dezinformat pe Victor Ponta in legatura cu prezenta la vot in strainatate in primul tur?
11. Cine a exagerat scandalurile de la votul din primul tur pentru a crea afluenta uriasa din al doilea tur?
12. Ce ambasadori romani au avut misiunea sa blocheze votul in primul tur?
13. Cine l-a convins pe Victor Ponta sa nu mareasca numarul de sectii de votare din strainatate, gest fatal, asemanator convocarii de catre Nicolae Ceausescu a mitingului din 21 decembrie 1989?
14. Se incalca Legea daca se marea numarul sectiilor de votare din strainatate inaintea celui de-al doilea tur prin Ordonanta de urgenta? Daca da, era pregatita CCR sa anuleze victoria lui Victor Ponta?
15. Cum se explica comportamentul ambiguu al BEC? Prin judecatorii de la Inalta Curte, instanta cea mai puternic penetrata cu ofiteri acoperiti?
16. A fost sincer Traian Basescu cind isi exprima neincrederea in Klaus Iohannis sau juca o comedie regizata impreuna cu Klaus Iohannis?
17. Cum de-au fost organizate atit de bine pe retele de socializare mitingurile de protest din saptamina dinainte celui de-al doilea tur?
18. Cum de s-au inselat toate sondajele de opinie in legatura cu prezenta la vot, chiar si cele interne ale PSD?
19. Stia SRI tendinta de venire la vot masiva? Daca da, i-au spus lui Traian Basescu?
20. Vineri, cind a iesit sa indemne basistii sa iasa la vot, stia Traian Basescu de posibila rasturnare de scor?
21. Cum se explica prestatia ciudata a lui Crin Antonescu din ultimele zile, inclusiv din dimineata votului?
22. Citi dintre jurnalistii care au intretinut pe televiziuni scandalul votului din strainatate sint ofiteri acoperiti?
23. De ce nici un adversar de-al lui Victor Ponta, inclusiv Klaus Iohannis, nu mai sufla o vorba despre dezastrul din strainatate? Operatiunea a tintit infringerea lui Victor Ponta si, prin urmare, nu mai trebuie cautate responsabilitatile?
24. De ce jurnalistii care frecventeaza Ambasada americana de la Bucuresti, pentru a primi sugestii sau chiar indicatii, se declara multumiti de impartirea Puterii intre Klaus Iohannis si Victor Ponta? Asa a fost intelegerea impusa de americani pentru a nu se repeta scenariul din Ungaria?
25. De ce a aminat DNA ancheta in afacerea EADS, in care e virit pina-n git Vasile Blaga?
Acestea sint, dupa mine, cele 25 de intrebari stirnite de unul dintre cele mai enigmatice momente postdecembriste:
Pierderea celui de-al doilea tur de scrutin de catre Victor Ponta, la o diferenta de 9% dupa ce-l cistigase pe primul la o diferenta de 10%.
Numai cind voi avea raspunsuri rationale la aceste intrebari, voi accepta c-a fost totul spontan.”

Mai mult despre: ,

Comentarii: