Categories: politica

Critici dure in plenul CSM din partea sefei Inaltei Curti de Casatie si Justitie, Cristina Tarcea: „Actualul CSM a picat ambele teste”

Presedintele Inaltei Curti de Casatie si Justitie, Cristina Tarcea, a declarat vineri ca actualul Consiliu Superior al Magistraturii (CSM) a picat testul unitatii si cel al sperantei pentru rezolvarea problemelor reale ale Justitiei.

In cadrul sedintei CSM, unde a participat si presedintele Klaus Iohannis, Cristina Tarcea a vorbit despre nerealizarile Consiliului Superior al Magistraturii pe anul 2017.

„Eu am sa fiu nostalgica la ora asta si am sa imi aduc aminte de sedinta de constituire a noului Consiliu Superior al Magistraturii din anul 2017. Eram un unic si fragil element de continuitate intre vechiul CSM si noul CSM. Va spuneam atunci ca nici macar nu va imaginati ce uriase sperante s-au legat de dumneavoastra. Este un moment al bilantului. S-au spus numai lucruri bune, lucruri frumoase. Eu as vrea sa vorbesc despre nerealizarile Consiliului Superior al Magistraturii si imi permit asta pentru ca, in calitate de membru de drept al CSM, am o viziune atat din interior, mai redusa ce-i drept, dar si o viziune din exterior.

Va spuneam, in 2017, ca se asteapta de la dumneavoastra, de la noul CSM, unitate. Unitate pe care vechiul CSM nu a fost in stare sa o probeze si se mai asteapta speranta. Speranta pentru rezolvarea problemelor reale ale Justitiei romane si speranta pentru rezolvarea problemelor pe care justitiabilii le au vizavi de Justitia romana. Este perceptia mea, poate sa fie gresita, dar va asigur ca este impartasita si de altii. Actualul Consiliu Superior al Magistraturii a picat ambele teste. Si testul unitatii si testul sperantei pe care atatia oameni au investit-o in dumneavoastra”, a spus Cristina Tarcea, citata de Agerpres.

Sefa Instantei supreme a transmis noii conduceri a CSM sa fie „atenta” la aceste doua probleme si „sa fie constienta ca rezervele de speranta ale sistemului judiciar inca nu s-au epuizat”.

Iti place aktual24.ro? Urmareste fluxul de stiri aktual24.ro si pe Facebook

O noua experienta cu AK-24. Descarca aplicatia Aktual24 din App Store pentru iPhone si din Google Play pentru Android.

Urmareste-ne si pe:
AK-24

Share
Published by
AK-24

Recent Posts

Operatiunea „Podul Crimeii”. Moscova dezvaluie ca ucrainenii au folosit combustibil solid de racheta in atacul asupra podului

Ziarul rusesc Kommersant, citand surse din cadrul investigatiei, a dat publicitatii modul in care fortele…

6 ore ago

Oferta educationala din partea militiei houthi: Studentii suspendati din cauza protestelor la universitatile americane isi pot continua studiile la Universitatea din Sanaa

Militia houthi din Yemen, aliniata cu Iran, care a perturbat transportul mondial pentru a-si manifesta…

7 ore ago

Oficiali ai Hamas si directorul CIA se vor intalni cu mediatorii egipteni pentru a discuta cea mai recenta propunere pentru un armistitiu

O delegatie a gruparii militante palestiniene Hamas se va afla, sambata, la Cairo, a declarat…

8 ore ago

ONU trage un semnal de alarma cu privire la noi legi din Spania care ar putea reabilita epoca Franco

Noile legi propuse de guvernele de coalitie regionala de dreapta si de extrema dreapta din…

8 ore ago

Armata americana anunta ca, din cauza vremii nefavorabile, va asambla debarcaderul pentru Gaza intr-un port israelian

Armata americana a anuntat, vineri, ca intrerupe temporar constructia unui debarcader in largul coastei Gaza…

8 ore ago