Criza energetica, situatia din Ucraina si politica externa fata de China pe agenda summitului UE

externe

Liderii celor 27 de tari ale Uniunii Europene urmeaza sa se intalneasca astazi si maine pentru a discuta criza energetica, razboiul din Ucraina si politica blocului fata de China, potrivit Deutsche Welle.

Liderii UE si ministrii energiei au avut mai multe intalniri in ultimele saptamani pentru a cauta solutii, privind criza energetica, insa nu au reusit sa ajunga la un consens.

In timp ce majoritatea tarilor sustine o plafonare a preturilor, Germania si Tarile de Jos – respectiv cea mai mare economie si cel mai mare cumparator de gaze din Europa si un important hub european de comercializare a gazelor se opun, temandu-se ca ar afecta piata europeana a gazelor.

In privinta crizei energetice din Ucraina, unde peste 1000 de localitati au ramas fara curent electric in urma bombardamentelor rusesti, liderii UE vor discuta modul prin care vor ajuta la restabilirea alimentarii cu energie, precum si finantarea pe termen lung pentru reconstructie.

Guvernul spaniol a anuntat deja trimiterea a cinci generatoare electrice. Acestea vor fi transferate intr-un centru din Polonia si de acolo vor ajunge in Ucraina.

Urmareste-ne si pe:

Comentarii: