„Criza globala nu va afecta Romania”. Florin Citu anunta ca s-au luat masuri preventive: „Riscul este aproape de zero”

money

Riscul ca Romania sa sufere de pe urma unei crize globale este aproape de zero, pentru ca am construit un buget conservator, a anuntat marti ministrul Finantelor, Florin Citu.

„Riscul ca Romania sa sufere de pe urma unei crize globale este foarte foarte mic, aproape de zero. Am construit un buget conservator, sunt mai multi bani alocati pentru investitii care se pot face si asta inseamna ca in acest an ne asteptam ca o contributie mai mare la cresterea economica sa vina de la investitii, nu de la consum. Am spus asta si in Strategia fiscal-bugetara prin modul in care am selectat proiectele. Nu imi este teama nici de o incetinire globala, Romania este OK, iar increderea investitorilor… cand am iesit pe pietele internationale au fost 12 miliarde de euro oferiti pentru Romania. Un maxim istoric. Investitorii au avut incredere sa vina cu 12 miliarde de euro catre Romania. Este clar ca Romania merge intr-o directie OK”, a declarat Florin Citu intr-o conferinta de presa, citat de Agerpres.

El a precizat ca trebuie analizat modul in care Romania este evaluata de catre investitorii straini iar evaluarea cea mai simpla se vede in evolutia dobanzilor care scad in fiecare luna.

Ministrul Finantelor a mai anuntat, totodata, ca in acest an Codul Fiscal nu va fi modificat.

Mai mult despre:

Comentarii: