Criza grava in DNA. Au demisionat toti procurorii DNA Constanta dupa ce s-au trezit cu un nou sef numit de Marius Voineag

news

Procurorii din cadrul DNA Constanta au demisionat in bloc dupa ce procurorul-sef Marius Voineag l-a delegat la conducerea serviciului teritorial pe procurorul Mihai Stanciu, fostul sef al Parchetului Judecatoriei Constanta.

”In data de 27.02.2024, 5 procurori din 7, au trimis cereri catre sectia de procurori din cadrul CSM de incetare a activitatii in cadrul DNA, ST Constanta incepand cu data de 07.05.2024”, a transmis procurorul Mihai Stanciu.

Conform Info Sud Est, si-au depus cererile de demisie procurorii Andrei Bodean (seful ST schimbat de Voineag cu Stanciu), Vasile Abagiu, Ciprian Bodu, Constantin Conortos, Dan Haralambie, iar procurorul Sorin Constantinescu (fost sef al ST Constanta inaintea lui Bodean) si-a depus cererea de pensionare.

DNA Constanta ramane astfel doar cu noul procuror-sef Mihai Stanciu si cu procurorul judiciar Nadia Zlate (care reprezinta institutia in instanta, nu lucreaza dosare), cu grefierii si politistii judiciari.

Surse judiciare sustin ca procurorii care pleaca din DNA Constanta vor lucra in cadrul Parchetului de pe langa Tribunalul Constanta, condus de procurorul Viorel Teliceanu, si care inregistreaza un deficit mare de procurori.

Demisiile procurorilor vin dupa ce acestia au sesizat Sectia de procurori din Consiliul Superior al Magistraturii (CSM) cu privire la faptul ca nu au fost consultati si nu au avut prioritate in desemnare la sefia DNA Constanta, acest demers fiind tot o forma de protest.

Noul sef DNA Constanta, Mihai Stanciu, a transmis pentru Info Sud-Est si G4Media ca ”respecta decizia colegilor sai”.

Procurorul-sef al DNA, Marius Voineag, a declarat pentru Info Sud-Est ca ”le multumeste pentru intreaga lor activitate”.

Procurorul Mihai Stanciu (36 de ani) a fost propunerea sefului DNA Marius Voineag pentru preluarea conducerii Serviciului Teritorial Constanta incepand cu 23 februarie 2024.

Stanciu a fost procuror la Parchetul Judecatoriei Constanta (PJC), la cel de pe langa Tribunalul Constanta, la DIICOT, apoi a preluat sefia PJC si in niciunul dintre parchete nu s-a remarcat prin dosare relevante, de impact sau prin anchete ”grele”.

Mihai Stanciu l-a inlocuit la sefia DNA Constanta pe procurorul Andrei Bodean (44 de ani), cunoscut pe plan local pentru trimiterea in judecata in 2014 a lui Nicusor Constantinescu, Radu Mazare, alti primari si sefi de institutii si anchetarea in prezent, printre altii, si a lui IPS Teodosie sau a primarului Constantei, Vergil Chitac. Bodean a participat la protestele magistratilor impotriva mutilarii legilor justitiei si a candidat la sefia DNA in 2018, in procedura deschisa de fostul ministru al Justitiei Tudorel Toader. Bodean a fost anchetat de Sectia Speciala pentru cercetare abuziva, ulterior dosarele fiind clasate.

Urmareste-ne si pe:

Mai mult despre: ,

Comentarii: