Criza in armata SUA: ramane FARA BOMBE in lupta contra ISIS

externe

Reprezentanti ai armatei SUA au declarat ca bombardamentele asupra ISIS au inceput sa goleasca rezervele de munitie si ca alocarea mai multor bani este „critica” pentru „lunga lupta”.

„Folosim munitie mai repede decat o putem produce”, a declarat vineri seful cabinetului fortelor aeriene, generalul Mark Welsh. „Avem nevoie de fonduri pentru a fi siguri ca suntem pregatiti pentru lunga lupta. E o nevoie critica.”

Fortele aeriene raporteaza a fi lansat mai mult de 20.000 de bombe si rachete in Siria, in razboiul pentru dezmembrarea auto-proclamatului Stat Islamic. Oficiali ai fortelor aeriene spun ca exista destula munitie in prezent, dar pentru viitor intrevad o criza si isi doresc o planificare pe termen lung si fonduri care sa acopere nevoi viitoare, relateaza Fox News.

„Bombardierele B-1 au lansat un numar record de bombe”, a mai spus Welsh. „In acest moment putem administra inventarul pentru a sustine operatiunile impotriva ISIL. Dar avem nevoie de fonduri puse la dispozitie si posibilitatea de a anticipa nevoile de productie pentru a fi pregatiti pentru lunga lupta… Continuam sa lucram la o strategie de finantare pe termen lung, ceea ce este absolut necesar.”

Rusia si Franta au inceput bombardamentele asupra tintelor ISIS din Siria doar de cateva saptamani. Marea Britanie a decis la inceputul acestei saptamani alaturarea la coalitia condusa de Statele Unite, in urma recentelor atacuri teroriste ale ISIS in afara Orientului Mijlociu. Rusia nu face parte din coalitie.

Fortele aeriene detin in acest moment 142.000 de „bombe inteligente”, sau munitii ghidate, si 2.300 de rachete Hellfire, folosite in atacuri cu drone pentru a ucide teroristi.

Iti place aktual24.ro? Urmareste fluxul de stiri aktual24.ro si pe Facebook

Mai mult despre: , , , , ,

Comentarii: