Categories: externe

Criza refugiatilor. Presedintele Frantei vorbeste despre SFARSITUL Europei

Presedintele francez Francois Hollande a tras miercuri, in fata Parlamentului European, un semnal de alarma in legatura cu un ‘sfarsit al Europei’ si o ‘revenire la frontierele nationale’, daca UE nu va face dovada de unitate in fata crizelor.

‘Dezbaterea este nu intre mai putina Europa sau mai multa Europa, ci intre afirmarea Europei sau sfarsitul Europei’, a afirmat presedintele francez, in aplauzele deputatilor reuniti la Strasbourg, dupa cum relateaza AFP.

‘Da, sfarsitul Europei’, a insistat el, ‘ceea ce inseamna revenirea la frontierele nationale, desfiintarea politicilor comunitare, abandonarea monedei euro’.

Fostul presedinte francez Francois ‘Mitterrand spunea ca nationalismul inseamna razboi. Avertismentul sau este inca valabil’, a adaugat Hollande in acelasi context, citat de Agerpres.

Hollande a atentionat, de asemenea, in legatura cu un ‘razboi total’ daca Europa nu va actiona in Siria si in regiune, indemnand din nou sa se gaseasca o alternativa la regimul lui Bashar al-Assad.

‘Sa nu credem ca vom fi la adapost daca vom lasa confruntarile religioase sa se amplifice: acesta va fi un razboi total’, a atentionat Hollande. ‘Trebuie sa construim in Siria, cu toti cei care pot sa contribuie la aceasta, un viitor politic care sa-i ofere populatiei siriene o alternativa la Bashar al-Assad sau Daesh’, a adaugat presedintele francez.

Iti place aktual24.ro? Urmareste fluxul de stiri aktual24.ro si pe Facebook

Urmareste-ne si pe:
AK-24

Recent Posts

Revolta a politistilor, cum sunt amenintati de interlopi din Prahova: „Dai de belea cu mine daca ma mai deranjezi pana la 10 seara” – Video

Imagini revoltatoare ale modului in care doi politisti sunt amenintati de un grup de interlopi…

O oră ago

Inteligenta Artificiala, antrenata cu episoade din „Prietenii tai” si „Teoria Big Bang” pentru a invata sa detecteze sarcasmul

Nu conteaza ca poate trece examenul de barou, poate trece testele medicale si poate citi…

6 ore ago

Gigantul Chevron se retrage din Marea Nordului dupa 55 de ani de operatiuni petroliere in zona. Care este cauza

Compania americana Chevron a declarat ca urmeaza sa isi vanda activele de petrol si gaze…

6 ore ago

SUA anunta noi sanctiuni in legatura transferurile de arme dinspre Coreea de Nord spre Rusia

Statele Unite au anuntat joi sanctiuni impotriva a doua persoane si trei companii din Rusia…

6 ore ago

Africa de Sud cere Curtii Internationale de Justitie sa ordone Israelului oprirea ofensivei in Rafah

Africa de Sud a cerut, joi, instantei superioare a ONU sa ordone oprirea ofensivei Israelului…

6 ore ago