Criza REFUGIATILOR face victime printre politicieni. Femeie INJUNGHIATA la Koln

news

Henriette Reker, candidata independenta la alegerile pentru postul de primar al orasului Koln (vestul Germaniei), a fost injunghiata sambata dimineata intr-o piata din metropola germana, unde facea campanie, fiind un act cu motivatii ‘rasiste’ legate de politica de primire a refugiatilor, a anuntat politia regionala, relateaza AFP.

Dna Reker, grav ranita cu cutitul de catre un barbat de 44 de ani, ‘era responsabila cu primirea refugiatilor la primaria din Koln’, a explicat Wolfgang Albers, comandant al politiei din landul Renania de Nord-Westfalia. ‘In acest context, se pune accentul pe un act politic’, a adaugat el.

Candidata independenta, dar sustinuta de conservatorii cancelarului german, Henriette Reker a suferit ‘rani grave’, a precizat Albers, adaugand ca starea femeii este ‘stabila’.

Potrivit unui purtator de cuvant al politiei, un barbat inarmat cu un cutit a atacat-o pe Henriette Reker (58 de ani) in jurul orei locale 09:00 (07:00 GMT), in apropierea unui punct de informare al Uniunii Crestin-Democrate (CDU) langa o piata organizata saptamanal in districtul Braunsfeld din Koln.

Alte patru persoane au fost ranite in acest incident, printre care unul dintre colaboratorii lui Reker in campania pentru alegerile municipale din Koln din 18 octombrie. Atacatorul a fost arestat la locul incidentului. Politia si procuratura au lansat o ancheta pentru elucidarea circumstantelor acestei agresiuni.

Cancelarul german Angela Merkel a condamnat si ‘si-a exprimat stupoarea’. La randul sau, ministrul de interne Thomas de Maizicre s-a declarat ‘profund socat’ de acest atac ‘ingrozitor si las’.

Germania asteapta in acest an aproximativ 800.000 de cereri de azil, un record istoric, dar politica de deschidere pentru refugiati a cancelarului german a provocat critici dure din toate taberele politice.

Iti place aktual24.ro? Urmareste fluxul de stiri aktual24.ro si pe Facebook

Urmareste-ne si pe:

Comentarii: