politica

Criza in Sanatate. Hotii din PSD le acuza pe asistente ca fura medicamente din spitale. Declaratii stupefiante

Presedintele Consiliului Judetean Braila, Iulian Chiriac (PSD), a declarat joi, intr-o conferinta de presa, ca are informatii potrivit carora angajatii Spitalului Judetean de Urgenta Braila fura materiale sanitare, motiv pentru care, incepand de anul viitor, va monta un sistem de supraveghere video pe toate holurile unitatii spitalicesti.

„Una din solutii pe care am gasit-o si pe care vreau sa o implementam anul viitor este punerea de camere video pe toate holurile spitalului, pentru ca se tranziteaza pe acolo tot felul de persoane, dar si materiale din spital catre exterior.

Eu am informatii ca personalul medical fura din spital. Medicamentele nu mai pot disparea in momentul de fata, pentru ca avem un sistem implementat pe fiecare pastila care se duce catre pacient. Medicamentele, insa, pot disparea in momentul in care le ia asistenta si nu i le da pacientului.

Problema furtului de medicamente am rezolvat-o, mai ramane de rezolvat problema furtului de materiale sanitare. Vorbim despre un sistem care va fi foarte greu de implementat, de monitorizare a materialelor sanitare, gen seringi, spirt, vata”, a declarat Iulian Chiriac, citat de Agerpres.

Declaratia presedintelui CJ vine in contextul in care Spitalul Judetean de Urgenta Braila se confrunta in acest moment cu o criza financiara din cauza recentelor majorari salariale ale cadrelor medicale, motiv pentru care unitatea spitaliceasca poate asigura doar medicamentele pe partea de urgenta.

La Spitalul Judetean de Urgenta, salariile au ajuns sa reprezinte 80% din bugetul institutiei.

Urmareste-ne si pe:
AK-24

Share
Published by
AK-24

Recent Posts

Recensamantul din Kosovo, prelungit cu o saptamana

Guvernul kosovar a decis in ultimul moment sa prelungeasca durata recensamantului in curs, primul din…

6 ore ago

Vaticanul inaspreste procedurile cu privire la presupusele „evenimente supranaturale”

Vaticanul a inasprit vineri procedurile de evaluare a evenimentelor supranaturale raportate, cum ar fi Madonele…

6 ore ago

Barbatul care l-a atacat cu ciocanul pe sotul lui Nancy Pelosi, fostul presedinte al Camerei Reprezentantilor din SUA, a primit 30 de ani de inchisoare

Barbatul care a patruns in casa fostului presedinte al Camerei Reprezentantilor din SUA, Nancy Pelosi,…

6 ore ago

New York City a spus ca nimeni nu a fost ranit la arestarile Columbia; dosarele medicale ale studentilor spun altceva

Dupa arestarea studentilor protestatari pro-palestini care ocupau o cladire a Universitatii Columbia luna trecuta, primarul…

6 ore ago

Serbia: Un tren de calatori a intrat intr-un marfar oprit intr-un tunel. Noua oameni au fost raniti

Noua persoane au ajuns la spital, vineri, dupa ce un tren de calatori s-a ciocnit…

7 ore ago