Cronica anului 2018: „Anul preacurviei. Smechereala lui Dragnea, tatismele Olgutei si badalismul au devenit o parte solida a traditiei nationale”

analize

Valeriu Nicolae, fost secretar de stat in Guvernul Ciolos, a intocmit o fidela cronica a anului politic care se incheie curand, ajungand la concluzia ca a fost „anul preacurviei”. 

„Anul politic a fost la nivelul as­tep­tarilor. S-au varsat hectolitri de dejectii saptaminal prin toate mediile de informare posibile. Ne am obisnuit ca tanti Viorica este prim-ministru si maestrul Daea este incarnarea lui Zamolxes pentru agricultura romaneasca. Nicolicea si Ciordache au dovedit ca se pot autodepasi si au redefinit tupeul si nesimtirea.

Smechereala lui Dragnea, tatismele Olgutei si badalismul (amestecul magnific de tupeu, prostie, nesimtire, ho­to­ma­neala si pupincurism menit sa faca orice fost pungas ministru) au devenit o parte solida a traditiei nationale.

Am acceptat ca poti sa fii oricit de prost caci, daca te sprijina baronul care trebuie, tot poti sa ajungi ministru. Andrusca, cel mai „realizat“ patron de vulcanizare, a avut pe mina Ministerul Economiei.

Doamna Andronescu ne-a convins ca verticalitatea si, implicit, coloana vertebrala sint niste atavisme, iar doamna Firea a reusit sa il faca pe Oprescu („sme­cherasul ala slinos“, cum spunea un alt politician faimos) sa para un primar acceptabil.

Codrin Stefanescu, omul pe care pina si Vadim Tudor il considera prea tacanit pentru partidul lui, a devenit secretarul general al PSD, iar Plesoianu si-a continuat aparitiile halucinante la televizor, dovedind inutilitatea logicii si a bunului-simt cind vine vorba de politica si, mai ales, de politica editoriala.

A fost, din punct de vedere politic, anul preacurviei. A fost slavita (implicit) nu numai de toti cei mai sus mentionati dar si de patriarh, de domnul Tariceanu, UDMR si Grupul Minoritatilor Nationale in nenumarate rinduri.

Primarul sectorului 3 si seful primarilor Romaniei, omul care a fost implicat intr-un scandal de proxenetism cu nuante de pedofilie, a ajuns, firesc, sa discute despre etica si morala, dovedind si el ca, atit timp cit esti Negoita, nu exista limite.

Am fost inundati de parerile lui Ghita, ale familiei Cozma si ale unei multimi de alti infractori, fosti securisti, nemernici si ciuvici. Televiziunile noastre de stiri, in zdrobitoarea lor majoritate, par a fi hotarite sa ne timpeasca definitiv. Asasinarea mirsava si din priviri a domnului Dragnea, uciderea repetata din calculator a diversilor circari care se prezinta ca moderatori sau realizatori ai emisiunilor de stiri, cretinisme de tipul organizatii paramilitare care vor sa dea jos guvernul au ocupat o mult mai mare parte a spatiului de emisie decit discutiile despre ceea ce ar trebui sa se discute – si anume stiri”, a scris Nicolae pentru Dilema veche.

Mai mult despre: , ,

Comentarii: