externe

Crucea Rosie a avut permisiunea de a vizita inchisoarea Olevnika, insa a fost „blocata din motive de securitate”

Crucea Rosie a avut permisiunea de a vizita inchisoarea Olevnika din Donetk, in care zeci de prizonieri ucraineni au murit in iulie, in urma unui bombardament, dar a fost „blocata din motive de securitate” potrivit autoritatilor ruse, citate de The Guardian.

Kievul a acuzat la inceputul acestei saptamani Comitetul International al Crucii Rosii de „inactiune” fata de prizonierii ucraineni detinuti de Rusia, declarand ca lipsa vizitelor face ca acestia sa fie vulnerabili la tortura.

Crucea Rosie a spus ca impartaseste frustrarea, dar a subliniat ca poate efectua vizite numai atunci cand primeste  autorizatie si garantii de securitate.

Rusia si Ucraina s-au acuzat reciproc de atacurile cu racheta din 29 iulie, in timp ce Natiunile Unite a avertizat cu privire la conditiile sanitare ingrozitoare pentru cei care raman in inchisoare.

Ghenadi Gatilov, ambasadorul Rusiei la Geneva, a declarat ca ministerul rus al Apararii a acordat Crucii Rosii permisiunea de a vizit Olenivka pe 4 august.

„Au dat unda verde”, a spus el reporterilor in cadrul unui briefing organizat de asociatia corespondentilor ONU, subliniind totusi ca „aceasta situatie se schimba din punct de vedere militar”.

Intr-o declaratie de vineri, Crucea RosieR a declarat ca au cerut acces la inchisoare, dar nu pot sa forteze intrarea.

In conformitate cu Conventia de la Geneva, toate partile implicate intr-un conflict armat international sunt obligate sa acorde Crucii Rosii acces la prizonierii de razboi, pentru a le evalua situatia.

Urmareste-ne si pe:
Camelia Stanciu

Share
Published by
Camelia Stanciu

Recent Posts

BREAKING S-au batut doi parlamentari PNL, Vilceanu i-a spart nasul lui Florin Roman pe holul Palatului Parlamentului

Bataie in Parlamentul Romaniei, marti. Deputatul Dan Vilceanu l-a lovit cu pumnul in nasul pe…

3 minute ago

La doar o zi dupa ce Nicusor Dan le-a promis bucurestenilor o noua sala polivalenta, Gabriela Firea anunta ca vrea sa construiasca o sala „multifunctionala” de 20.000 de locuri

Candidatul PSD la Primaria Capitalei, Gabriela Firea, propune in programul sau electoral, la capitolul "Cultura",…

6 minute ago

Vicepremierul Neacsu i-a pacalit pe angajatii Guvernului, acestia anunta ca greva continua: „Nu s-a intamplat ce a promis”

Angajatii din Aparatul de lucru al Guvernului Romaniei anuntat ca greva japoneza continua. El il…

O oră ago

Jurnalista Adina Florea acuza ca a fost violata de Razvan Baltaretu, fost redactor-sef Vice: „Azi sunt suficient de puternica sa o spun”

Jurnalista Adina Florea l-a acuzat, public, marti, pe Razvan Baltaretu, fost redactor-sef al revistei Vice,…

O oră ago

Un moscovit a fost amendat pentru „discreditarea” armatei ruse si trimis pe front, din cauza ca si-a vopsit parul in albastru, galben si verde

Tribunalul Districtului Tverskoi din Moscova l-a amendat pe Stanislav Netesov cu 50 de mii de…

31 de minute ago

Franta si-a exprimat sprijinul pentru decizia Curtii Penale Internationale de a cere mandate de arestare pentru premierul israelian Netanyahu

Franta s-a despartit de aliatii sai occidentali si si-a exprimat sprijinul pentru Curtea Penala Internationala…

O oră ago