Crucea Rosie Timis a pregatit PACHETELE pentru refugiati. Iata ce CONTIN acestea

news

Crucea Rosie Timis are pregatite 1.000 de pachete alimentare cu produse greu perisabile si 940 de pachete igienice de prima necesitate, a declarat miercuri, pentru Agerpres, Lucian Trif, directorul filialei judetene a Societatii Nationale de Cruce Rosie din Romania.

Potrivit directorului Crucii Rosii din Timis, in tabara de la Moravita au fost montate 50 de corturi, 249 de paturi pliante, 1.956 de saci de dormit si au fost pregatite 1.000 de pachete alimentare (alimente greu perisabile precum conserve, ulei, paste, bulion, faina etc) si 940 de pachete igienice (sapun, sampon, pasta de dinti, periute, spuma de ras, dero etc).

Presedintele Klaus Iohannis a declarat, miercuri, inainte de plecarea la reuniunea Consiliului European extraordinar informal de la Bruxelles, ca va reitera pozitia Romaniei pentru mentinerea „raportului echilibrat intre solidaritate si responsabilitate” in privinta cotelor voluntare de imigranti.

„Decizia a fost luata de catre Consiliul JAI, care este competent pe aceasta chestiune si nu are nevoie nici de o revotare in Consiliu, nici de o validare. Decizia este bun luata. Inteleg ca sunt tari care doresc sa o conteste. Vom astepta rezultatul acestor contestari. Numarul de refugiati pe care ar urma sa-l primeasca Romania in realitate nu este mare si nu trebuie sa-i primim in urmatoarele saptamani. Este vorba de o perioada de cel putin un an, mai probabil doi ani, in care esalonat ar trebui sa-i primim pe acesti refugiati. Problema poate fi gestionata usor in Romania si este bine sa ne aratam solidaritatea cu celelalte state membre”, a explicat Iohannis.

El a precizat ca pozitia Romaniei ramane in continuare de participare voluntara la problema migrantilor.

„Nu cred ca aceste cote obligatorii reprezinta o solutie pentru problema refugiatilor”, a mai aratat Iohannis.

Iti place aktual24.ro? Urmareste fluxul de stiri aktual24.ro si pe Facebook

Mai mult despre: , ,

Comentarii: