Cruzime. Doi minori audiati pentru ca aduceau cainilor de rasa periculoasa animale neajutorate pe care sa se antreneze pentru lupte

news

Politistii bistriteni au audiat doi minori si l-au retinut pe unul dintre ei dupa ce s-au sesizat din oficiu cu privire la organizarea de lupte de caini. Minorii isi antrenau cainii de rasa periculoasa, oferindu-le ca „victime” alti caini si pisici de rasa comuna, potrivit Bistriteanul.

Politistii s-au sesizat din oficiu cu privire la organizarea de lupte de caini. Apoi au mers pe firul evenimentelor si au identificat cei doi minori. In urma audierii, unul dintre ei a fost retinut.

„In cursul lunii martie 2023, politistii din cadrul Biroului pentru Protectia Animalelor Bistrita-Nasaud, in urma efectuarii unor activitati informativ-operative, s-au sesizat din oficiu cu privire la faptul ca mai multe persoane, posibil minore, dintr-o comuna din judetul Bistrita-Nasaud, organizeaza lupte intre caini si pregatesc in acest scop exemplare canine din rasele periculoase prevazute de O.U.G. 55/2002.

Astfel, la pregatirea acestora foloseau alte animale vii, cum ar fi caini de rasa comuna si pisici. Aceste animale decedau in urma antrenamentelor.

In urma activitatilor de cercetare penala desfasurate, a fost dispusa continuarea urmaririi penale fata de doi banuiti minori, de 16, respectiv 15 ani, sub aspectul savarsirii infractiunilor prevazute si pedepsite de art. 25 alin. (1) lit. c din Legea 205/2004 si art. 14 din O.U.G. 22/2002.

La data de 24 mai a.c., in urma efectuarii activitatilor de cercetare penala, a fost luata masura retinerii unuia dintre banuiti, minor, de 16 ani.

Cercetarile sunt continuate de catre politistii din cadrul Biroului pentru Protectia Animalelor Bistrita-Nasaud, in vederea stabilirii intregii activitati infractionale si tragerii la raspundere a banuitilor, iar la finalizarea acestora, dosarul penal va fi inaintat Parchetului cu propuneri procedurale” au transmis reprezentantii IPJ BN.

Urmareste-ne si pe:

Comentarii: