politica

CSM ii cere lui Bode, noul ministru al Justitiei, sa nu blocheze procedura de selectie a procurorilor sef. Procedura a fost lansata de Stelian Ion

Sectia pentru procurori a Consiliului Superior al Magistraturii solicita Ministerului Justitiei continuarea, cu respectarea calendarului stabilit, a procedurii de selectie a procurorilor pentru ocuparea functiilor vacante de conducere din Parchetul General, DIICOT si DNA.

„Avand in vedere anuntul prim-ministrului Guvernului Romaniei cu privire la revocarea din functie a ministrului justitiei, Sectia pentru procurori a Consiliului Superior al Magistraturii, in majoritate, solicita Ministerului Justitiei continuarea procedurii de selectie a procurorilor in vederea efectuarii propunerilor de numire pentru ocuparea functiilor vacante de conducere din Parchetul de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie, Directia de Investigare a Infractiunilor de Criminalitate Organizata si Terorism si Directia Nationala Anticoruptie, cu respectarea calendarului stabilit, pentru a se asigura desfasurarea activitatii parchetelor in mod optim, in acord cu recomandarile MCV, pana la modificarea legii in sensul maririi rolului Consiliului Superior al Magistraturii in aceasta procedura, prin introducerea avizului conform”, se precizeaza intr-un comunicat al Sectiei transmis, joi.

Sectia pentru procurori subliniaza importanta continuarii reformelor in justitie si a indeplinirii obligatiilor asumate de autoritatile nationale din perspectiva conventiilor internationale impotriva coruptiei, strategiilor de combatere a criminalitatii organizate si coruptiei la nivelul Uniunii Europene, strategiei europene de securitate si strategiei Uniunii Europene in materie de droguri, precum si rolul esential al Ministerului Public, in special al structurilor specializate de parchet, in gestionarea fenomenului criminalitatii organizate si al coruptiei la nivel inalt.

Joi, la scurt timp dupa revocarea lui Stelian Ion, Ministerul Justitiei a anuntat ca au fost inregistrate 11 candidaturi pentru functiile vacante de conducere din Parchetul General, DNA si DIICOT.

„Comisia de verificare a indeplinirii conditiilor de participare la selectia procurorilor in vederea efectuarii propunerilor de numire pentru ocuparea functiilor vacante de conducere anuntata la data de 28.07.2021 constata ca, la expirarea termenului limita pentru depunerea cererilor de inscriere si a tuturor inscrisurilor prevazute in Anunt (01.09.2021, ora 17,00), un numar de 11 procurori si-au depus candidaturile pentru functiile de conducere vacante de la PICCJ, DNA si DIICOT”, se mentioneaza intr-un anunt publicat pe site-ul MJ.

La Parchetul de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie, pentru functia de procuror sef al Sectiei de resurse umane si documentare a fost inregistrata o singura candidatura – Catalin Andrei Popescu.

Pentru functia de procuror sef al DIICOT si-au depus candidatura Daniel Horodniceanu, care a mai condus institutia intre 2015 si 2018, Oana Daniela Patu si Ioana Bogdana Albani.

Ioana Bogdana Albani si-a depus candidatura si pentru functia de procuror sef adjunct al DIICOT, functie care este vizata si de Mihaela Larisa Iosipescu.

La DNA, Codrin Gavra candideaza pentru functia de procuror sef adjunct. La functia de procuror sef sectie – Sectia de combatere a coruptiei candideaza Andreea Oana Nica si Ioan Amariei, la functia de procuror sef sectie – Sectia de combatere a infractiunilor asimilate infractiunilor de coruptie candideaza Silviu Paul Dimitriu, iar la functia de procuror sef sectie – Sectia judiciara penala si-a depus candidatura Monica Erika Danciu.

Procurorii selectati urmeaza sa sustina interviul, in perioada 6 – 9 septembrie, in fata unei comisii conduse de ministrul Justitiei.

Urmareste-ne si pe:
AK-24

Share
Published by
AK-24

Recent Posts

Casa Alba refuza o ancheta penala internationala care sa-i vizeze pe oficialii israelieni, in privinta ofensivei din Fasia Gaza

Statele Unite "nu sunt in favoarea" unei anchete penale la adresa oficialilor israelieni din cauza…

4 minute ago

Decizie stupefianta a Tribunalului Vaslui: mai multe inregistrari DNA din dosarul lui Buzatu au fost anulate. Chiar si inregistrarile cu denuntatorul Farmazon

Tribunalul Vaslui a decis, luni, ca mai multe inregistrari cu discutiile dintre baronul PSD Dumitru…

12 ore ago

Paris: Gerard Depardieu a fost interogat la sediul politiei pentru acuzatii de agresiune sexuala

Gerard Depardieu a fost retinut, luni, pentru interogatoriu, de politia franceza, cu privire la noi…

12 ore ago

Crucea Rosie decide sa nu suspende filiala rusa, in ciuda presupuselor legaturi cu masina de razboi de la Kremlin

Federatia Internationala a Societatilor de Cruce Rosie si Semiluna Rosie (IFRC) a decis sa nu…

13 ore ago