CSM, reprezentat in fata Curtii de Justitie a UE de un avocat care a atacat cu obscenitati autoritatile UE

news

CSM este reprezentat in fara Curtii de Justitie a UE in procesul in care mai multe instante contesta infiintaterea Sectiei Speciale de un avocat care s-a remarcat prin obscenitati la adresa institutiilor UE. Avocatul, Radu Chirita, a fost numit de catre fosta sefa a CSM, Lia Savonea.

„Cu numai o saptamana inainte de dezbatere s-a aflat si cine va reprezenta CSM: avocatul Radu Chirita, adica un personaj cu prestatii publice cu totul si cu totul iesite din comun, impanate cu obscenitati in directia institutiilor europene.

Nu am nicio problema cu faptul ca dl Chirita este un adversar al DNA, al dnei Kovesi, al anticoruptiei. Pana la urma, acestea sunt opinii la care are dreptul. Asa cum tine de meseria domniei sale sa apere infractori, ca orice avocat. Ceea ce mi se pare inacceptabil este felul in care dl Chirita considera cu cale sa se exprime in spatiul public”, anunta jurnalista Ioana Ene Dogioiu pe ziare.com.

Iata ce putea sa scrie Radu Chirita pe blogul sau despre raportul CSM:

„Ieri, am trait anticoruptia citind MCV-ul. Mi-e rau. Vreau neaparat sa stiu cu cine or vorbit expertii vietii de la Bruxelles. Vreau sa stiu ce grade aveau aia. Vreau sa stiu cum p*** ma-sii poti sa spui ca Kovesi e nevinovata inainte de orice judecata, pentru ca pe vremuri pentru afirmatii de genul gemea MCV-ul de recomandari si CSM-ul de comunicate, cum dracu’ sa susti (sic!) implicarea serviciilor secrete in justitie si sa fii european.

Cum dracu’, ba? Ati luat-o razna de tot? Inteleg ca sunteti o chestie politica, inteleg ca nu va place pesedeul, inteleg ca va place de Kovesi. Dar nicio limita? Nicio decenta? Cum cacat sa lauzi ANI care nu face nimic de ani de zile? Cum sa iti permiti sa lauzi Curtea de Apel Suceava care refuza sa aplice deciziile CCR pe care le consideri ca fiind proaste? Cuuuuuuuuuuuuuuuuum?”.

Jurnalista a primit confirmare ca Radu Chirita a fost desemnat de Lia Savonea sa reprezinte CSM.

„Este adevarat ca dna Savonea a transmis la CJUE o pozitie de sustinere a SS, elaborata de Directia legislatie, documentare, contencios, tot nediscutata cu restul plenului, pe care a semnat-o singura.

Cine a luat decizia? Pana la raspunsul oficial al CSM, raspunsul l-am primit clar si fara echivoc de la judecatorul Bogdan Mateescu: a decis Lia Savonea, cat inca era presedinte CSM”, arata Dogioiu.

Mai mult despre: ,

Comentarii: