CTP a prins-o pe Renate Weber cu minciuna: „Este avocata Moscovei si a lui Viktor Orban. Este Avocatul Poporului cat e Casa Poporului a poporului”

analize

Cristian Tudor Popescu afirma, indignat de decizia CCR de a declara drept neconstitutionale amenzile din peroada starii de urgenta, ca Renate Weber este „avocata Moscovei si a lui Viktor Orban”. „Media amenzilor la inceputul lunii mai, deci dupa zilele ‘fierbinti’ 1 si 2 mai, a fost circa 1.800 lei, adica sub 2.000 lei! Sub amenda minima! Oamenii legii nu numai ca nu s-au ‘aruncat’ la sume mari, au inlocuit in multe cazuri amenda cu avertismentul”, subliniaza CTP.

„Intrebam aseara, la Digi24, in emisiunea Cap Limpede, cate amenzi de 20.000 lei, cate de 15.000, 10.000 sau 2.000 au dat politistii pe baza ordonantelor militare? Ca sa vedem cum s-au comportat in mod real in legatura cu ‘temerea’ avocatei Poporului si a CCR, in cap cu nedormitul de grija Dorneanu, ca politistii au abuzat populatia avand la dispozitie intervalul de amenzi 2.000-20.000 lei. Raspunsul e absolut graitor. Media amenzilor la inceputul lunii mai, deci dupa zilele ‘fierbinti’ 1 si 2 mai, a fost circa 1.800 lei, adica sub 2.000 lei! Sub amenda minima! Oamenii legii nu numai ca nu s-au ‘aruncat’ la sume mari, au inlocuit in multe cazuri amenda cu avertismentul.

In loc sa vada aceste cifre, avocata Poporului, tot atat a poporului cat e Casa Poporului a poporului, a sesizat curtea lui Dorneanu, care a executat la fel de orbeste, fara sa tina seama de realitate.

Rezultatul? De pe 6 mai, data deciziei CCR care anuleaza toate amenzile, pana pe 9 mai, numarul de amenzi a scazut de 7 ori, de la 3.592 la 444. De ce? Pentru ca politistii se simt desconsiderati si descurajati, nesimtitii si inconstientii, al caror numar nu va scadea niciodata, prind curaj. Tandemul Weber-Dorneanu a lucrat bine.

Weber, avocata Moscovei si a lui Viktor Orban, a atacat cu grabire la CCR starea de alerta, care nici macar nu a fost instituita inca. In cazul in care curtea lui Dorneanu isi face treaba pe 13 mai si o declara neconstitutionala, cam cum vor mai putea fi sanctionate abaterile de la regulile de protectie ale vietii si sanatatii oamenilor? Caci numarul infectatilor si cel al mortilor nu vor sa scada cu de-afurisenie…”, a scris CTP in Republica.

Renate Webwe a sugerat ca mai toate cele 300.000 de amenzi au fost la nivelul maxim, astfel incat cei amendati risca sa ramana fara case.

„Noi i-am sfatuit de la bun inceput pe cei care au fost amendati sa conteste amenzile la instante, pentru ca aceasta este calea fireasca de urmat. Pe de alta parte, ma gandesc acum ca, avand in vedere ca sunt vreo 300.000 de astfel de amenzi, o asociatie a grefierilor spunea ca au primit deja vreo suta de mii de plangeri, ma gandesc, pur si simplu, ca sufocam instantele de judecata si atunci poate ca Guvernul va veni cu o formula, nu stiu daca amnistie sau de alt tip, dar prin care sa anuleze toate aceste amenzi, pentru ca multi poate nu le-au contestat ca nici nu au stiut, sunt oameni in varsta, cu putina scoala si fara resurse materiale, dar care s-au trezit cu niste amenzi uriase si sa nu stea oamenii cu teama ca le pot fi luate, nu stiu, casele, acareturile din casa, ar fi pacat. Eu sper sa vedem o astfel de actiune din partea Guvernului”, a afirmat Weber, pentru Agerpres.

Mai mult despre: ,

Comentarii: