CTP anunta ce o asteapta pe Simona Halep de acum incolo, dupa ce a devenit campioana mondiala: „Numarul 1 mondial este ceva relativ”

news

Cristian Tudor Popescu a comentat pentru Europa FM trimful Simonei Halep, care – calificata in finala turneului de la Beijing – a urcat pe prima pozitie in clasamentul mondial feminin (WTA).

CTP a amintit ca, in confruntarea cu Jelena Ostapenko, romanca a rescris finala de la Roland Garros, pe care a pierdut-o in fata jucatoarei letone.

”Pentru Romania este o premiera absoluta ca o jucatoare este numarul 1 mondial, iar pentru Simona – sigur – este un lucru extraordinar, dar cel mai important este tenisul pe care Simona l-a aratat la Beijing. Odata cu bariera care s-a spart in mintea ei in meciul cu Sarapova, cand Simona a trecut – in sfarsit – de la jocul ei defensiv, foarte solid de altfel, in fata atacantelor pur-sange, la jocul de riposta. A atacat-o pe Sarapova, spre umirea acesteia.

Nu a mai lasat-o sa ia tot timpul initiativa, si-a dat voie Simona sa si atace, nu numai sa se apere si asta s-a vazut si in meciul cu Ostapenko, care ataca – poate – si mai intens decat Sarapova.

Sunt schimbari fundamentale in jocul Simonei, are un serviciu producator de asi, serviciul 1, face foarte putine duble-greseli.

Are un serviciu 2 mult mai greu atacabil, iar din camp isi asuma lovituri decisive atunci cand trebuie. Poate ca secventa emblematica pentru tot ce se intampla este acel schimb de peste 20 de lovituri, undeva pe la 3-1, in primul set cu Ostapenko, lovituri care n-au mai fost napraznice din partea lui Ostapenko si recuperate de Simona. La fiecare torpila care ii venea de dincolo de fileu, Simona a ripostat si ea cu lovitura tare.

Cu acest tenis, acesta este marele castig, pentru ca numarul 1 mondial acum este ceva relativ, acest tenis aratat de Simona la Beijing deschide niste perspective extraordinare pentru ea la Turneul Campioanelor si la Grand Slam-urile de anul viitor.

Simona are fata acum – cum se spune in tenis – sa castige mari turnee si un Grand Slem”, a spus Cristian Tudor Popescu.

O noua experienta cu AK-24. Descarca aplicatia Aktual24 din App Store pentru iPhone si din Google Play pentru Android.

Mai mult despre: , ,


Comentarii: