CTP anunta cine este AUR. Legaturi cu PSD-ul lui Dragnea, isi trage seva din „national-socialismul de tip neolegionar” al regimului Ceausescu

analize

Cristian Tudor Popescu a declarat, duminica noapte, comentand previzibila intrare in Parlament a AUR, ca aceasta formatiune este o urmasa a national-socialismului promovat de regimul Ceausescu.

„Nu e o surpriza, virusul asta al totalitarismului de dreapta, de extrema dreapta al neolegionarismului are o istorie destul de clar trasata in Romania de dupa razboi. In interiorul partidului comunist a luat nastere in anii ’60 acest nucleu care s-a extins rapid, al national-socialismului de tip neolegionar, care rasturna comunismul internationalist si devenea nationalism.

Acest nucleu, care are xenofobie, izolationalism, nationalism agresiv, anti-occidentalism, toate acestea se duc din ceausismul anilor ’80 in PRM-ul ui CVT, apoi in PPDD-ul lui Dan Diaconescu, apoi urmeaza PSD-ul lui Dragnea, si din PSD-ul lui Dragnea, pentru ca Ciolacu a renuntat la acest national-ceausism tarziu, a trecut in acest AUR si nu va disparea”, a declarat CTP la Digi24.

Citeste si: Iata cine este in spatele AUR. Milionarul Bobby Paunescu, fiul securistului George Constantin Paunescu

„Va fi un partid pivot, balama, in Parlament. Va avea 7-8-9-10%, dar mai sus nu se va putea duce, pericolul era ca PSD sa fie injectat cu astfel idei, pe care putea sa le duca mai sus”, a mai subliniat CTP.

Rezultatele exit-poll arata ca AUR are peste 5%, insa numaratoarea voturilor arata ca aceasta formatiune creste puternic, putand sa ajunga la peste 7%.

 

Mai mult despre:

Comentarii: