CTP anunta ironic ca „viitorul este de partea doamnei Dancila”, desi aceasta este „analfabeta functional”: „Nu e capabila sa inteleaga un text la prima citire”

analize

Jurnalistul Cristian Tudor Popescu afirma ca premierul Dancila este „analfabeta functional”. Motiv pentru care „viitorul este de partea doamnei Dancila” intrucat ea ii reprezinta pe „cei peste 40% de elevi analfabeti functional”.

CTP a factut aceste remarci in cadrul unui comentariu mai amplu privind acuzatiile liderilor PSD potrivit carora presedintele Iohannis a pus la cale o „lovitura de stat” impotriva lui Dancila.

„In acest timp, cresterea economica se opreste, inflatia continua sa creasca, deficitul asijderea. PIB-ul nu creste asa cum sustineau domnii si doamnele de la PSD. Exista o solutie, sa desfiinteze INS-ul si cifrele astea sa le dea doamna Dancila de pe hartie. Daca poate. Spunea domnul Iohannis ca doamna Dancila este nepotrivita in functie. Nu-i adevarat.

Doamna Dancila e reprezentativa in functie. Dansa reprezinta o categorie importanta, cei peste 40% de elevi analfabeti functional, asa cum sunt ei catalogati de testele PISA. Doamna Dancila este analfabeta functional. Nu e o insulta. Inseamna ca nu e capabila sa inteleaga un text la prima citire, ca nu are proprietatea termenilor, ca este agramata si ca nu are notiuni elementare ale discursului. Dansa reprezinta cetatenii care vor vota, elevii, maine. Sunt analfabeti functional si maine o sa voteze, indiferent daca trec bacalaureatul sau nu. Viitorul este de partea doamnei Dancila”, a spus Cristian Tudor Popescu la Digi24.

„Chiar nu e nicio problema. Eu cand am lansat aceasta discutie despre vot si despre civilizatia politica si morala din Romania in anul 2018, nici macar nu imi inchipuiam ca se va aplica asa ceva, cel putin in timpul vietii mele. Cine sa o aplice? Parlamentul? Am deschis discutia pentru ca mi se pare ca suntem in 2018 la nivelul de vot din 1990 sau chiar mai jos. Am incercat sa-mi dau seama ce ma deranjeaza pe mine. Am constatat ca aveam eu o problema. Eu am spus in anul 90 ca poporul nu greseste. Alegerile lui sunt intodeauna bune si datoria mea e sa le inteleg. Daca nu am inteles, inseamna ca nu sunt suficient de capabil. Am sustinut ca votul unui profesor universitar trebuie sa fie egal in urna cu cel al unei femei de serviciu. Nu am apartinut elitistilor, intelighentiei, nu sunt monarhist, nu sunt apologet al perioadei interbelice. Eu am mers cu ideea maselor, de oameni simpli cu care trebuie sa mergem si nu doar niste intelectuali. Acum, de fapt, inregistrez falimentul interior al acestor convingeri ale mele in legatura cu ceea ce se numeste poporul roman. Unii oameni cred in Dumnezeu si isi pot pierde credinta. Eu am avut aceasta credinta, dincolo de ratiune, in popor. Mi-am pierdut aceasta credinta. Asta este problema mea dupa 28 de ani. Incet, incet”, a mai spus jurnalistul.

Iti place aktual24.ro? Urmareste fluxul de stiri aktual24.ro si pe Facebook

O noua experienta cu AK-24. Descarca aplicatia Aktual24 din App Store pentru iPhone si din Google Play pentru Android.

Mai mult despre: , ,

Comentarii: