CTP are un mesaj foarte limpede pentru Tariceanu: „Cine crede in statul paralel este un imbecil garantat”

news

Cristian Tudor Popescu are un mesaj foarte dur pentru Calin Popescu Tariceanu: „Cine crede in statul paralel este un imbecil garantat”.

„Cine crede in statul paralel este un imbecil garantat. Nu are sens sa aduc argumente impotriva a ceea ce nu exista, nu a fost niciodata demonstrat”, a declarat CTP la Digi24.ro.

Presedintele Senatului, Calin Popescu-Tariceanu, a declarat in urma cu doua zile ca ar fi oportuna includerea in Strategia Nationala de Dezvoltare Durabila a Romaniei a provocarilor reprezentate de „statul paralel, statul ocult”.

„Strategia de Dezvoltare Durabila trebuie actualizata cu Agenda 2030 a ONU. (…) Doresc, insa, sa fac referire la cea mai importanta provocare pentru Romania, fara de care atingerea obiectivelor de dezvoltare durabila nu poate fi posibila. Este o provocare specifica Romaniei, care, din pacate, nu a scapat definitiv de practicile specifice regimului comunist. Nu am cuprins aceasta provocare in strategia din 2008 dintr-un motiv foarte simplu, pentru ca nu mi-am imaginat ca Romania nu s-a desprins definitiv de trecutul ei. (…) Ma refer la ceea ce vedem astazi cu totii, si anume statul paralel, statul ocult care pune sub semnul intrebarii principiile democratice fundamentale, cum ar fi exercitarea puterii de catre cetateni, prin intermediul reprezentantilor alesi prin vot, adica al Parlamentului, sau separatia puterilor in stat sau ceea ce numim global statul de drept”, a declarat Tariceanu, marti, la Palatul Victoria, la evenimentul „Pentru un viitor sustenabil, citat de Agerpres.

Presedintele Senatului a adaugat ca „existenta unui stat paralel dinamiteaza obiectivele de dezvoltare durabila ale Romaniei cel putin din doua puncte de vedere”.

„Ma refer, in primul rand, la abuzurile asupra cetatenilor si la nerespectarea drepturilor si libertatilor acestora. Un stat in care cetatenii se tem, in care cetatenii sunt ascultati, in care oamenii de afaceri sunt obiectul unor anchete abuzive este un stat care, evident, descurajeaza initiativa si blocheaza dezvoltarea. In al doilea rand, ma refer la incalcarea principiului separatiei puterilor in stat. In ultimii ani constat o tendinta ingrijoratoare de a se exercita presiuni nepermise asupra Parlamentului, cat si a Guvernului, prin metode, unele represive, deja cunoscute si validate: dosare fabricate, catuse, incercari de compromitere prin justitie televizata, incarcerari nejustificate, in fine, folosirea diviziei presa a statului paralel. (…) Ceea ce a inceput ca o lupta legitima impotriva coruptiei s-a transformat intr-o lupta acerba pentru putere (…) in care se incearca acapararea puterii, dar prin metode nedemocratice si ilegitime”, a spus Tariceanu.

Presedintele Senatului a adaugat, printre altele, ca se incearca reducerea la tacere a unor parlamentari si blocarea unor proiecte de lege, cum ar fi reformarea Justitiei.

„Cu siguranta, in aceste conditii, capacitatea Guvernului si Parlamentului de a-si exercita rolul prevazut de Constitutie este mult redusa. Discutia despre politici publice si strategii guvernamentale pentru dezvoltare durabila devine fara obiect, daca cei care ar trebui sa le puna in practica si sa le adopte se tem ca vor deveni si ei tinte.(…) Va indemn sa reflectam asupra acestor aspecte si inclusiv la oportunitatea includerii lor intr-o forma actualizata a Strategiei Nationale de Dezvoltare Durabila”, a mai afirmat presedintele Senatului.

Iti place aktual24.ro? Urmareste fluxul de stiri aktual24.ro si pe Facebook

O noua experienta cu AK-24. Descarca aplicatia Aktual24 din App Store pentru iPhone si din Google Play pentru Android.

Comentarii: