CTP confirma, Dragnea si Carmen Dan pun la cale un nou 10 August: „Toate sunt calculate, de aceea vorbeste despre moarte, omor, batausi, droguri, fascisti”

analize

Cristian Tudor Popescu anunta ca Liviu Dragnea pune la cale o noua interventie dura a fortelor de ordine impotriva protestatarilor anti-PSD prin declaratiile extrem de violente si mincinoase pe care le face la adresa acestora.

„Daca se rostesc astfel de cuvinte cum face Liviu Dragnea, adica moarte, omor, batausi, droguri, fascisti, toate sunt calculate, repetate de domnul Dragnea si de consilierii sai pentru a construi o justificare in ochii opiniei publice a unor interventii asupra manifestantilor anti-PSD care, pana acum nu au comis nicio violenta, poate aceea de a-si fi, probabil, fracturat vreun deget lovind cu palmele si pumnii in metalul acelui autobuz. In rest, nu au comis nicio violenta, dar o astfel de atmosfera cum construieste Dragnea poate sa justifice o interventie in forta, cel putin la fel de violenta ca aceea din 10 august.

Carmen Dan si-a inceput mandatul facand o lista cu niste persoane luate de ea de pe Facebook, in timpul manifestatiilor contra OUG 13. Niste oameni care postau pe Facebook si despre care a decretat dansa ca sunt conducatorii si instigatorii manifestatiei. Acum, spune Carmen Dan ca nu doreste sa avem victime ale agresiunilor si sa se deschida dosare penale.

Pai, avem victime ale agresiunilor din 10 august anul trecut, nenumarate victime ale agresiunilor fortelor de ordine sub conducerea doamnei Carmen Dan si avem si un dosar penal sau mai multe in legatura cu acele violente si la noua luni dupa asta nu stim inca nimic. Asta, apropo de dosare care nu se finalizeaza, despre care vorbeste Liviu Dragnea, dosare cu asasinii de la Athenee Palace multiplicati”, a declarat Cristian Tudor Popescu, la Digi24.

Potrivit lui STP, PSD este ingrijorat in legatura cu rezultatul alegerilor europarlamentare si cu cel al prezentei la referendum.

„De aceea, Liviu Dragnea tine discursurile cu camasi despre care nu stie daca sunt negre sau brune si Carmen Dan spune ca e pregatita sa bage jandarmii in forta. De aceea, cred ca prezenta voluntarilor observatori in toate sectiile de alegeri in tara e extrem de importanta in aceste conditii. Exemplul lui Mihai Sora care a anuntat ca va face voluntariat ca observator la varsta domniei sale cred ca poate mobiliza oamenii in acest sens”, a mai spus Cristian Tudor Popescu.

Ministrul de Interne, Carmen Dan, a lansat marti avertismente dure impotriva protestatarilor. „Asistam la acutizarea unor atitudini agresive si faptul acesta ne determina si pe noi sa tratam cu toata exigenta aceste abordari si vreau sa anunt ca vom fi foarte hotarati sa sesizam orice incalcare a legii de fiecare data cand vom constata ca am depasit acest plan al exprimarii intr-un mod civilizat, autorizat si legal. Am solicitat rigoare in aplicarea legii, transparenta si exigenta tuturor structurilor din minister care au competente in planul ordinii publice”, a spus, intr-o conferinta de presa, Carmen Dan.

„In acest moment, structurile de politie si structurile de jandarmerie, cele care au intervenit, fac o evaluare serioasa, vizualizeaza imagini si identifica persoane pentru a putea face ceea ce dispune inclusiv codul penal. Vor face demersul legal de a se sesiza din oficiu, de a sesiza parchetul competent deoarece cred ca este evident pentru toata lumea ca au depasit planul contraventional si au trecut in cel penal. Vreau sa va asigur, in acelasi timp, ca Jandarmeria Romana va permite oricarui partid politic sa isi desfasoare campania electorala, in limitele legii”, a mai declarat ministrul.

Liviu Dragnea a pregatit deja pretextul pentru interventii dure ale fortelor de ordine. In mai multe interviuri televizate, el i-a catalogat pe prostestatari drept „batausi cu ochii injectati”, „nazisti” si „fascisti”. El a sustinut ca acestia folosesc bate si ca au lovit oameni in varsta, desi nu s-a raportat nicio situatie de acest fel.

Mai mult despre: ,

Comentarii: