„CTP – degenerat, smintit si demon”. Vicarul Salajului cere statului sa ii pedepseasca pe toti cei care „calomniaza fetele bisericesti”

news

Val de invective la adresa jurnalistului Cristian Tudor Popescu din partea vicarului Episcopiei Salajului, preotul Ionut Pop. Preotul spune despre jurnalist ca este „smintit” si „degenerat”: „Observam in ultima vreme o virulenta a indracitilor care ataca Biserica, ierarhia si preotimea, care ne face sa credem ca iadul si-a trimis mesagerii pe pamant ca sa spurce si ce-a mai ramas sfant si neintinat in poporul acesta: credinta si sufletul romanilor”.

Mai mult, preotul solicita ca toti cei care mai indraznesc sa-i critice pe preoti sa fie pedepsiti de autoritatile statului. „Reactiile acestor fiinte degenerate care se manifesta tot mai vizibil intr-o societate decadenta ar trebui amendate si dezavuate atat de opinia publica, dar si de organismele Statului care ar trebui sa se autosesizeze si sa sanctioneze penal aceste insulte si calomnii la adresa fetelor bisericesti ce vin ca niste dejectii pe canalele media dinspre cele mai decazute fiinte din punct de vedere moral care vehiculeaza vitriolant spatiul public”, a scris preotul pe pagina sa de Facebook.

Citeste si: BOR a emis o fatwa impotriva lui CTP. Cine raspunde daca jurnalistul este atacat de un fanatic religios?

Postarea integrala:

ORTODOXIA si ROMANIA merg mereu IMPREUNA! Suntem alaturi de PF PARINTE PATRIAH !

Am asistat cu toti la una din cele mai abjecte reactii din partea unui personaj care sufera cronic de o patologie psihiatrica dintre cele mai severe dublata si de o afectiune de etiologie demonica…

Creatura numita CTP s-a simtit obligata sa reactioneze cu un limbaj de o trivialitate fara precedent in peisajul mediatic fata de afirmatiile si persoana Patriarhului Daniel care cu prilejul Sarbatorii Sf. Cuv. Dumitru facea niste trimiteri la deciziile regimului comunist referitoare la interzicerea inchinarii la Racla cu Sf. Moaste din vremea aceea, decizie care a fost urmata de caderea dictaturii la Revolutia din decembrie, spunand Preafericirea Sa, ca: ‘nici Dumnezeu si nici Sfantul Dimitrie nu s-au lasat batjocoriti, pentru ca Dumnezeu este bun, dar este si drept…’, ca sa parafrazez.

Cuvantul si discursul Patriarhului nu numai ca a fost asteptat de toata suflarea crestinineasca, dar a fost si binevenit pe fondul unor timide reactii bisericesti, in general, in fata multelor palme incasate de sacerdoti si de pastoritii lor din partea Puterii laice…

Pentru atata lucru, smintitul si ateul CTP si-a permis cu o mizerabilitate a limbajului incredibil de ireverentioasa, sa scoata din tomberonul inimii sale, cu o gura transformata in container, cele mai mari gunoaie lingvistice care erau depozitate acolo…

Observam in ultima vreme o virulenta a indracitilor care ataca Biserica, ierarhia si preotimea, care ne face sa credem ca iadul si-a trimis mesagerii pe pamant ca sa spurce si ce-a mai ramas sfant si neintinat in poporul acesta: credinta si sufletul romanilor.

Patriarhul este numit ‘sarlatan’, preotii ‘hoti’, crestinii, ‘vite’, moastele Sfintilor, ‘hoituri’…

Acest limbaj trivial, aceasta atitudine ofensatoare de cea mai joasa speta a imoralitatii frizeaza nebunia, este vecina cu schizofrenia si sora cu demonismul.

Reactiile acestor fiinte degenerate care se manifesta tot mai vizibil intr-o societate decadenta ar trebui amendate si dezavuate atat de opinia publica, dar si de organismele Statului care ar trebui sa se autosesizeze si sa sanctioneze penal aceste insulte si calomnii la adresa fetelor bisericesti ce vin ca niste dejectii pe canalele media dinspre cele mai decazute fiinte din punct de vedere moral care vehiculeaza vitriolant spatiul public.

Ca preot al unei comunitati de crestini ortodocsi si cetatean al urbei, ma simt jignit profund in valorile mele si a celor pe care-i reprezint si desfid asemenea atitudini, considerand ca aceste personaje ar trebui repudiate de opinia publica si trase la raspundere juridica, drept care conjur pe cei abilitati sa se autosesizeze si sa sanctioneze aceste derapaje de limbaj si de conduita sociala.

Mai mult despre:

Comentarii: