CTP desfiinteaza campania deliranta a binomului PSD-Antena 3 in cazul Lazar: „In veacul vecilor nu ar fi putut domnul Lazar sa il elibereze pe domnul Iulius Filip” – Video

politica

Jurnalistul Cristian Tudor Popescu a declarat, luni, la Europa FM ca Augustin Lazar „nu ar fi putut in veacul vecilor, sa fie foarte limpede, sa-l elibereze pe domnul Iulius Filip”.

CTP a explicat contextul acelor vremuri, evidentiind ca este absurd sa i se reproseze, de fapt, lui Augustin Lazar ca „nu a fost disident”. „Eu, de pilda, am cantat in armata ‘Poporul, Ceausescu, Romania’, ne-a pus sa cantam tot regimentul”, a explicat CTP.

„Procedura acelei comisii, in care diversi procurori intrau prin rotatie, era pur administrativa. Oricine care a avut de a face cu Securitatea si stie cum lucra stie foarte bine ca o astfel de comisie, in cap cu domnul Lazar, nu ar fi putut in veacul vecilor, sa fie foarte limpede, sa-l elibereze pe domnul Iulius Filip. Niciodata! In primul rand ca ar fi trebuit sa incalce legea, legea de atunci: daca detinutul respectiv are rapoarte de indisciplina, sanctiuni in timpul detentiei, atunci el nu poate fi eliberat.

(…) Ca sa fie foarte clar. Domnul Lazar putea sa isi spuna opinia separata, ca nu hotara el de unul singur in comisie. Comisia facea o recomamdare, iar judecatorul hotara. Daca ar fi facut acest lucru nu s-ar fi tinut seama niciodata de respectiva opozitie, a domnului Lazar, din pricina Securitatii. Astfel de eliberari nu se petreceau din cauza unor detinuti politici.

(…) Acum trebuie sa ii reprosam ca nu a fost disident? Eu, de pilda, am cantat in armata ‘Poporul, Ceausescu, Romania’, ne-a pus sa cantam. Am zis”, a declarat CTP la Europa FM.

El i-a reprosat, totusi, lui Augustin Lazar ca nu isi mai aduce aminte despre acest caz: „Nu se poate sa nu mai tina minte”.

Mai mult despre: ,

Comentarii: