CTP desfiinteaza cu argumente imbatabile decizia CNCD de a-l amenda pe Iohannis: „Le-a spus penalilor ca sunt penali. Maxima crima de discriminare este sa nu fii pesedist”

news

Reactie savuroasa a jurnalistului Cristian Tudor Popescu dupa ce CNCD a decis sa il amendeze pe Klaus Iohannis pentru utilizarea termenului „penali”.

CTP a explicat ca „penal” inseamna „sanctionabil”, prin urmare „domnul Iohannis le-a spus penalilor ca sunt penali”.

„Ce inseamna ‘niste penali’? Substantivul penal nu exista in limba romana. Penal nu este ca politisti, poate sa fie adjectiv sau substantiv. Penal nu exista, cautati in dictionar, exista doar ca adjectiv. Niste penali este un cuvant inventat, nu exista. Ar trebui sa fie sanctionat pentru discriminarea cuvintelor din limba romana, a adaugat un cuvant inexistent.

Domnii de la CNCD au gandit ca penal inseamna talhar. Penal vine din latina si inseamna ‘care poate fi supus pedepsei’. Inseamna o persoana impotriva careia s-a declansat procedura penala. Deci penal inseamna o persoana sanctionabila. Cei care nu sunt penali nu sunt sanctionabili, care nu au fost trimisi in judecata.

Deci domnul Iohannis le-a spus penalilor ca sunt penali.

Aud ca dl. Iohannis ii va da in judecata pe cei de la CNCD, sunt curios daca avocatul va face aceste observatii de limba romana si de sens.

Dincolo de aceste considerente, daca ne uitam la palmaresul recent al acestei institutii constatam ca pesedistul Tudose a fost trimis acasa cu scuze pentru deranj dupa ce i-a amenintat cu spanzurarea pe secui. Dna Dancila, pentru patologicul autist, a fost mangaiata pe coafura. Despre pesedistul Serban Nicolae, CNCD a a spus ca nu a inceput el, atunci cand a spus despre o colega din Parlament ca ca ‘am poze cu dvs. facand sex anal’.

Acum, dl Iohannis este condamnat pentru ca a inventat un cuvant sau ca i-a spus unui penal ca este penal.

Maxima crima de discriminare este sa nu fii pesedist”, a declarat CTP la Digi24.

Presedintele Klaus Iohannis a fost amendat, miercuri, de catre Consiliul National pentru Combaterea Discriminarii, cu suma de 2.000 de lei, pentru ca in declaratiile publice a folosit termenul „penali”.

In replica, presedintele Klaus Iohannis a anuntat ca va contesta decizia Consiliului National pentru Combaterea Discriminarii de a-l sanctiona cu 2.000 de lei, considerand masura ca fiind una politica.

„Presedintele Romaniei considera ca este o decizie politica si va contesta la instanta competenta decizia CNCD”, se arata intr-un raspuns al Administratiei Prezidentiale.

Potrivit anuntului oficial al CNCD: „Utilizarea termenului “penali” de catre presedintele Romaniei, Klaus Iohannis, reprezinta discriminare si incalca dreptul la demnitate a persoanelor care se afla in procedura judiciara fara a fi condamnati, potrivit art. 2, alin. 1, si art 15. din O.G. 137/2000, republicata. S-a aplicat amenda contraventionala in cuantum de 2000 lei”.

Iti place aktual24.ro? Urmareste fluxul de stiri aktual24.ro si pe Facebook

O noua experienta cu AK-24. Descarca aplicatia Aktual24 din App Store pentru iPhone si din Google Play pentru Android.

Mai mult despre: , , , ,

Comentarii: