CTP, despre Gadea, Ciutacu si Ciuvica: „Nu sunt ca ipochimenii astia de pe la televiziuni, care vorbesc mereu despre cum fac si dreg ‘serviciile’, cum ‘aranjeaza alegeri’”

analize

Cristian Tudor Popescu a laudat modul in care s-au desfasurat alegerile interne din USRPLUS, respingand teoriile vehiculate pe la televiziunile de stiri conform carora Dacian Ciolos este omul „securistilor”.

„A fost ales domnul Ciolos. Pai, daca a fost ales domnul Ciolos inseamna ca partidul USR PLUS este parte integranta si mandra din ‘sistem’. Pentru ca domnul Ciolos ‘este omul sistemului’, potrivit declaratiei domnului Barna, care probabil va juca in continuare un rol in acest partid, va avea o functie. Deci, omul sistemului conduce USR PLUS. De asemenea, partidul PLUS, al domnului Ciolos, cu care a venit in aceasta formatiune, este ‘intesat de securisti’. Nu o sa ma auziti pe mine cu astfel de afirmatii. Eu nu sunt Ludovic Orban, nu sunt Dragnea, nu sunt AUR, nu sunt ipochimenii astia de pe la televiziunile respective, care vorbesc mereu despre cum fac si dreg ‘serviciile’, cum ‘aranjeaza alegeri’, cum ‘pun la cale totul in tara asta serviciile’… Pai, daca sunt asa de atotputernice, de omniprezente serviciile astea, de ce dracu nu impiedica sa moara oameni arsi si asfixiati in spitale?

‘Securistii din PLUS’ apartin domnului Emanuel Ungureanu, fruntas USR, care aseara a spus ca domnul Ciolos a venit cu un partid intesat de securisti. Asa a zis domnul Ungureanu, ca i-a vazut el. Intrebat fiind, domne… nume… spuneti-ne care… ‘E, ii simt eu’, a zis domnul Ungureanu.

Am spus ce au spus membri marcanti ai partidului, nu eu. Au fost acuze de o parte si de alta, v-am redat doar cateva dintre ele.

Alegerea domnului Ciolos este o decizie in avantajul USR PLUS. Dacian Ciolos este un purtator de imagine mai bun decat Dan Barna. A fost de la bun inceput. Dan Barna nu a fost niciodata, si nici nu are cum sa fie o locomotiva pentru USR PLUS, cel mult dedesubt. In vreme ce Dacian Ciolos poate sa urce peste partid, poate sa traga partidul dupa el.

(…) Foarte multi membri USR l-au votat pe Ciolos. Explicatia ar fi ca si-au dat seama ca domnul Barna… In general, cand se alege un lider de partid, cum e ales? La ce se gandesc cei care-l aleg? Aici nu e vorba de o alegere nationala, e vorba de o alegere de partid. Si, oamenii, fiind in partid, ce se gandesc? Aleg pe cel care poate sa traga mai sus, ca sa beneficieze toti din afacerea asta. Toti cei care au fost alesi de-a lungul timpului, la indiferent care partid, membrii s-au gandit la treaba asta. Si-au facut socoteala ca Ciolos e un purtator de imagine, un tractor mai bun.

(…) Este o dovada de seriozitate si un lucru bun pe care l-a facut USR PLUS acum, mai ales prin comparatie cu balciul sterp de la PNL. Nu putem sa nu facem aceasta comparatie. Oamenii astia au votat online, n-am avut pandemoniumul ala de la PNL. Cei doi lideri s-au tratat unul pe celalalt cu afirmatiile despre care vorbeam, dar nu s-a ajuns la huiduieli, nu s-a ajuns la tot spectacolul ala dezgustator de la Romexpo.

Deci, este o dovada de civilizatie politica. Iata, domnul Barna, bravo lui, are o atitudine foarte buna acum, nu s-a apucat sa conteste, n-am vazut ce s-a vazut la PNL, nu s-a apucat sa spuna ca ‘securistii’, ‘serviciile’, ‘statul paralel’ l-au pus pe Dacian Ciolos. I-a recunoscut victoria, ceea ce este un lucru bun pentru civilizatia politica din Romania, pentru noi toti.

Insa, s-ar putea sa aiba o problema domnul Ciolos. Domnul Ciolos a castigat alegerile prezidentiale in partid pe persoana fizica. Oamenii l-au votat pe el, pentru ca-si dau seama ca el poate fi un lider mai eficient pentru partid, decat Dan Barna. Insa, maine au loc alegerile pe echipe. Si acolo…

Mai e problema pe care a rezolvat-o USR PLUS acum. A rezolvat problema prezidentiabilului. Dacian Ciolos e prezidentiabil. Dan Barna nu era. Nu era o solutie, si stiau foarte bine lucrul asta cei mai multi dintre membrii partidului. Vorbim aici de membri USR, nu PLUS.

Cum vor judeca cei de la USR PLUS in continuare, dupa alegerea lui Dacian Ciolos? Nu se vor gandi ca ‘ar trebui sa dam o mana de ajutor, sa revenim la guvernare, e o situatie extrem de dificila, fara noi guvernul se va afla in dificultate…’. Nu, nu se vor gandi asa! Se vor gandi ca acum Florin Citu capitalizeaza negativ, formidabil. Il concureaza pe Dragnea. Nu il concureaza pe Dragnea in materie de metode si de atitudini, si de valori pe care le sustine. Nici vorba de asa ceva, ca Florin Citu nu vrea sa scoata Romania din Europa, dimpotriva. Dar il concureaza in materie de ura a oamenilor. Il detesta foarte multi.

Daca s-ar face un sondaj acum, Florin Citu este foarte jos, reuseste sa atraga ura. Si ce s-a intamplat acum la Constanta se varsa tot in capul lui Citu si a lui Iohannis. Pentru ca asa e politica, asa functioneaza mecanismele masei si ale imaginii, si atunci cei de la USR PLUS nu vor dori sa-si asocieze imaginea cu a lui Citu in momentul de fata, pentru ca vor considera ca pierd si ei. Si atunci se vor gandi ‘hai sa-l lasam pe Citu sa-si franga gatul’. Asta va fi cel mai probabil modul de gandire acum”, a declarat CTP la Digi24.

Mai mult despre:

Comentarii: