CTP, dezlantuit la adresa lui Tudorel Toader dupa sedinta CSM: „Este cel mai jalnic trepadus pe care l-a cunoscut justitia romana in 28 de ani. S-a pus capra pentru PSD-ALDE”

news

Jurnalistul Cristian Tudor Popescu s-a intrebat, marti, dupa sedinta CSM in care s-a respins revocarea lui Kovesi, cum este posibil ca Tudorel Toader sa fie ministru al Justitiei. „Este cel mai jalnic trepadus pe care l-a cunoscut justitia romana in 28 de ani”, a spus CTP.

„Stirea bomba este ca aceasta persoana este ministrul Justitiei. Cum poate sa fie acest ins ministru al Justitiei? Este cel mai jalnic trepadus pe care l-a cunoscut justitia romana in 28 de ani. Trepadus, adica sluga a puterii politice. Mi-am spus apoi ca omul acesta face parte din justitie si atunci ar trebui sa-i gasesc un loc in justitie, singurul pe care l-am gasit este cel de aprod. Este aprodul Purice al PSD. Istoria consemneaza ca s-a facut movila, a stat pe coate pentru ca Stefan cel Mare sa se suie pe cal. Domnitorul l-a boierit, i-a dat mosii, asa cum PSD-ul il tine pe Tudorel Toader, care s-a pus capra pentru coalitia PSD-ALDE, fiind boierit cu functia de ministru de Justitie, in care a fost numit iar acum a fost mentinut.

Ce a spus astazi domnul Tudorel Toader? ‘Sunteti convingatoare pentru cei care nu se pricep’, iar mai iniante a spus ‘stiu cum veti vota’. Toader le-a spus membrilor CSM ca sunteti niste nepriceputi din moment ce v-ati lasati convinsi de Kovesi. Asa se interpreteaza si votul sau, putea sa se abtina, asa ar fi facut orice om de bun-simt din aceasta tara. Dincolo de nesimtire a transmis mesajul ‘voturile voastre toate sase nu fac nimic in raport cu votul meu’.

(…) El a mai spus ca daca CSM nu face cum spun eu, daca presedintele Iohannis nu face cum spun eu, daca nici CCR nu o da jos, atunci poporul o va da jos. Omul acesta este justitie, va dati seama?”, a declarat CTP la Digi24.

Sectia pentru procurori a CSM a dat aviz negativ solicitarii ministrului Justitiei de revocare din functie a procurorului sef al DNA, Laura Codruta Kovesi.

„Sectia a decis respingerea solicitarii ministrului Justitiei cu privire la posibilitatea revocarii procurorului sef, prin urmare avizul este unul negativ”, a anuntat vicepresedintele CSM Codrut Olaru.

El a precizat ca urmeaza ca Sectia sa motiveze aceste aviz: „In perioada imediat urmatoare, hotararea va fi motivata si transmisa decidentilor”.

Votul in sedinta Sectiei pentru procurori a CSM a fost 6-1 „impotriva” cererii de revocare, votul „pentru” fiind din partea ministrului Justitiei.

Avizul CSM este unul consultativ, decizia revenindu-i presedintelui Klaus Iohannis.

Iti place aktual24.ro? Urmareste fluxul de stiri aktual24.ro si pe Facebook

O noua experienta cu AK-24. Descarca aplicatia Aktual24 din App Store pentru iPhone si din Google Play pentru Android.

Mai mult despre: , ,

Comentarii: