CTP, discurs fabulos despre Dancila: „Se uitau la ea: ‘Cucoana, vino-ti in simtiri!’. De cine i-ai aparat pe romani, cucoana?”

news

Jurnalistul Cristian Tudor Popescu a comentat acid prestatia Vioricai Dancila in Parlamentul European, afirmand ca prenmierul a imbinat „grotescul cu absurdul”. „Nimeni n-a spus o vorba de rau despre romani si Romania in dezbaterea din Parlamentul European de saptamana aceasta, iar in aceste conditii, discursul Vioricai Dancila pare desprins din Caragiale”, a spus CTP.

„De cine i-ai aparat pe romani, cucoana? Ca, deocamdata, romanii au fost atacati de guvernul matale, cu bate si cu bastoane si cu lacrimogene!”, a aratat CTP.

„Ma uit la fete. Si la comportament, asa… domnule, sunt roman, chiar daca neadevarat. Adevarata e numai doamna Dancila. Eu sunt neadevarat, dar totusi sunt roman, sa traiti! Ma uitam la fetele alea, la Dancila, la Grapini, la Norica Nicolai, ala, cum il cheama, Pascu, o relicva din vremea lui Iliescu, la Monica Macovei, la Cristian Preda, domnule! Si ma uitam la figurile eurodeputatilor de alte nationalitati de acolo, la presedintele de sedinta, la Timmermans, cum se uitau toti astia la, sa-i zic asa, delegatia romana! Se uitau ca la niste creaturi din alta lume! Pai, ce-s astia?!

Deci, senzatia de neam-prostie a fost greu de suportat! Am fost neamul prost al Europei, reprezentat de acesti oameni. De ce am spus Macovei si Dancila, Cristian Preda si Dancila si Grapini? Pai ce-a spus Dancila? ‘Milioane de cetateni ascultati’. Da? ‘Si mii de magistrati santajati’.

(…) Doamna Dancila… imbina grotescul cu absurdul! Doamna Dancila, care spune ‘Si sa ne spuna cine-s aia care au scris MCV-ul? Voi sa stiu cine sunt aia!’ Pa bune? Hai, sa-nebunesti! Adica, va dati seama, cad pe spate, toata Comisia Europeana spune: ba, daca a zis doamna Dancila…

Stiti cum s-a comportat? Probabil ca la liceul ala sau ma rog, ce era, scoala aia din Videle unde preda si i-au pus unii clei sau altceva pe scaun si-acuma intreba in clasa: Imediat, sa se ridice cine-s aia! Sa se ridice, ca altfel e jale! Ridicati-va!

Bineinteles, se uitau la ea ‘Cucoana, vino-ti in simtiri! MCV-ul este un act emis de Comisia Europeana de care Romania trebuie sa tina seama, caci s-a angajat sa tina seama. Nu dam noi socoteala cine l-a facut! L-a facut Comisia Europeana. Punct. Trebuie sa tineti seama de ce scrie acolo si sa incercati, eventual, sa imbunatatiti pentru urmatorul raport MCV. Asta e tot’.

Uite-l si p-asta, asta, Nica (europarlamentarul Dan Nica – n.r.). Asta care a inversat procentele. 98 cu 2 la suta. Mai ieftin n-a lasat-o. Vedeti, asta spuneam „neam-prostia”: macar daca te duci sa practici manipularea acolo, macar s-o faci cu cat de cata finete, nu sa te duci sa spui 98 la suta achitati! Nu e adevarat asta! Nici in Costa Rica, nici in Insulele Capului Verde, nici in Sistemul Solar, nicaieri nu-i adevarat ca se intampla sa ai 98 la suta achitari! Era invers, era 2 la suta pe Parchet. Putea si el sa dea un procent maricel, dar totusi cat de cat plauzibil!

Deci, doamna Dancila s-a comportat ca si cum am trimis-o sa ne mai pasuiasca niste creditori, ceva, la o datorie, si doamna Dancila s-a-ntors si intrebata ce-ati facut acolo, zice: Le-am dat niste palme morale! I-am terminat!

– Bine, dar datoria? Pai noi acolo trebuie sa platim niste chestii…

– Domnule, nu va spun ca le-am dat niste palme morale?!

Asta a facut: n-a rezolvat absolut nimic, e aplaudata in Guvernul din Romania, isi zic astia intre ei, acolo, se bat pe burta si pe gusa toti, vai de mine, ce bine e, in schimb, acolo a reusit sa trezeasca o impresie si atentie! nu despre Romania, pentru ca toti oamenii aia care s-au ridicat si au vorbit au tinut sa marcheze lucrul asta: domnule, poporul roman este un popor curajos, un popor care a luptat sa iasa din dictatura, din comunism, un popor nobil si care merita ajutat si sprijinit de noi! Noi n-avem o problema cu poporul roman! Avem o problema cu voi, cu astia care sunteti acum la putere. Cat se poate de limpede!

Dupa care, vine doamna Dancila si spune ca i-a aparat pe romani. A fost acolo si i-a aparat pe romani. Dar cine i-a atacat, domnule? Cine i-a atacat pe romani acolo, cine a zis ceva de rau de romani, de poporul roman sau de Romania? Toate criticile, toate cuvintele mai dure au fost indreptate catre reprezentantii din Parlament, in frunte cu Dancila, ai Romaniei, nu impotriva poporului roman.

Stiti, imi amintesc o zicere de pe vremea lui Iliescu, un iliescist convins, cu ‘Iliescu apare, Soarele rasare’, spunea la un moment dat: Domnule, Iliescu a fost bun, ca el a tinut pace! La care o voce, cineva zice: Dar ce, domnule, era razboi? La care, asta zice: Nu, dom’le, dar orisicat!

Intelegeti? Asta era nivelul!

Asta o intreb si eu: De cine i-ai aparat pe romani, cucoana? Ca, deocamdata, romanii au fost atacati de guvernul matale, cu bate si cu bastoane si cu lacrimogene! Nimeni n-a spus o vorba de rau si am fost extrem de placut de surprins de asta, ca nu s-a spus un cuvant de rau despre Romania!”, a spus Cristian Tudor Popescu la Digi24.

Mai mult despre: , ,

Comentarii: