CTP, dupa demiterea lui Citu: „Ura la adresa lui Citu a atins niste cote comparabile cu cele din cazul Dragnea. Pierzatorul principal este PNL”

analize

Cristian Tudor Popescu a declarat, marti, dupa ce Florin Citu a fost demis prin adoptarea motiunii de cenzura, ca PSD este „castigatorul clar” al acestui episod politic, in timp ce USR si PNL sunt „pierzatori”.

„Guvernatii castiga ceva din aceasta cifra, 281 de voturi? Poate sa faca ceva impotriva altor cifre, cum sunt preturile la electricitate si gaz. Poate sa faca ceva impotriva celor 15.000 de infectari de azi sau numarului infiorator de oameni aflati la ATI? Nu poate.

Din punctul de vedere al populatiei, aceasta motiune nu aduce nimic. Aduce in schimb partidelor, unele castiga, altele pierd. Castigatorii clari sunt PSD. Ei au depus motiunea, in trena lor au venit USR si AUR. PSD trece drept cel care a dat jos guvernul condus de odiosul Citu, ura la adresa lui a atins niste cote comparabile cu cele din cazul Dragnea, in 2019.

Castiga de asemenea AUR, care se lipeste in imagine la ideea de a fi dat jos Guvernul Citu. Castiga si UDMR, prin discursul lui Kelemen Hunor, cel mai bun discurs, exceptional.

Pierzatorul principal este PNL, cifra aceasta spune ceva oricarui cetatean, ‘dom’le a fost demis cu un scor zdrobitor’. A pierdut masiv in imagine la congresul de trista amintire. Si USR pierde, care s-au manjit cuplandu-se de pomana cu AUR. Pierd pentru ca acum, USR a afirmat in fata intregii tari: ‘da, suntem incompetenti, da, suntem ticalosi'”, a sustinut CTP la Digi24.

Motiunea de cenzura initiata de PSD a fost adoptata, marti, de Parlament. S-au inregistrat 281 voturi „pentru”.

Parlamentarii PNL, UDMR si ai minoritatilor nationale nu au votat. Pentru a trece motiunea era nevoie de 234 voturi favorabile.

Mai mult despre:

Comentarii: