CTP, explozie de furie dupa ce l-a auzit pe Tariceanu: „Este hoitarul politicii romanesti, un populist ordinar”

analize

Cristian Tudor Popescu reactioneaza dur dupa ce Calin Popescu Tariceanu a cerut anularea starii de urgenta, solicitand ca romanii sa se poata intoarce la munca. El l-a catalogat pe Tariceanu drept „hoitar al politicii romanesti”.

„Acest hoitar al politicii romanesti, incearca sa traga ceva si din situatia asta in care 318 romani sunt morti. Hoitarul incearca sa smulga si de aici o bucata, debitand chestiile astea pentru oameni inspaimantati, cu discernamant redus, oameni saraci.

Debiteaza astfel de chestii. Ce a fost la Cluj a fost in neregula, insa daca astia s-au miscat fara control trebuie sa lasam pe toata lumea sa mearga la munca, sa suspendam stare de urgenta?

Ce spune acest Tariceanu? Sa-i oprim pe oamenii care au plecat in Germania sa lucreze acolo si sa munceasca in Romania sa umple magazinele cu produse romanesti. Stiti cat castiga un astfel de ‘sparanghelist’? Intre 2.000-3.000 de euro. Ai sa-i dai in Romania banii acestia?

Numai un populist ordinar poate sa scoata asa aberatii, sa lasi toti romanii sa navaleasca la munca”, a declarat CTP la Europa FM.

Liderul ALDE, Calin Popescu Tariceanu, a cerut suspendarea starii de urgenta si intoarcerea romanilor la lucru.

„Datele publice, pentru ca la altele nu am acces, arata ca doar o parte din judete sunt cu adevarat focare de infectie in vreme ce altele au un numar scazut de bolnavi. Acest lucru poate fi si rezultatul impotentei autoritatilor de a testa mai multi romani (suntem tara care testeaza cel mai putin din lume!!) dar si efectul unor masuri pe care autoritatile locale le-au luat sau ale disciplinei oamenilor.

De ce, in numele unei solidaritati gresit intelese, sa pedepsim toate judetele la gramada? De ce nu se poate instaura starea de urgenta in judetele unde sunt focare? De ce nu se testeaza si izoleaza judetele sau localitatile cu probleme in vreme ce locuitorii din celelalte judete, luandu-si masuri de protectie personala (in speranta ca vom avea suficiente echipamente de protectie), se pot intoarce la munca?”, a scris Tariceanu, duminica, intr-un text in care afirma ca va vota impotriva prelungirii starii de urgenta.

Mai mult despre: ,

Comentarii: