CTP, explozie de revolta dupa eliberarea lui Pintea: „Iata cum esti tratat daca ai fost stab in tara asta! Cati bolnavi au murit in usa spitalelor, fara sa li se dea vreo atentie, cum are aceasta doamna”

analize

Cristian Tudor Popescu a comentat, extrem de revoltat, decizia Curtii de Apel Bucuresti de a o elibera pe Sorina Pintea din arest. El a tinut sa remarce si modul in care au actionat „cele doua tunuri mediatice” ale PSD, Antena 3 si Romania TV.

„Credeti, stimati telespectatori, ca daca ajungeti in arest se va schimba legea pentru dvs., se va schimba regulamentul de catre ministrul de Interne pentru ca dvs. ati fost dus in catuse?

PSD-ul are cele doua tunuri mediatice, care se dovedesc mult mai eficiente decat partidul. Ciolacu a facut o greseala uriasa, cu mintea pe care o are si-a spus ca fie altfel decat Dragnea si sa o suspendam. Credeti ca votantii PSD au votat vreodata in legatura cu coruptia sau cu anticoruptia?  Daca mergeau cu pancarte in fata DNA, cu ‘O omoara pe Sorina’, castigau acum.

Tunurile mediatice ale partidului au functionat. S-au antrenat in cazul liftiera, tineti minte cu trei copii care era unul, acum bine antrenati au trecut la atac cu Sorina Pintea: o omoara, o duc la taiere. Ati vazut cum a iesit din arest? Linistita, cu gentuta.

Asa faceti si dvs. stimati telespectori? Veniti la televizor, va descrieti simptomele, bolile, pe unde ati fost? Asta a facut doamna Pintea la televizor, acum a prins foarte bine.

Oamenii au vazut tratamentul diferit la care este supus un stab. Daca aceasta doamna nu era sefa la PSD… ca acel domn care a omorat doi ani, Chitoiu, ati vazut ce tratament a avut, a fumat o tigara la Floreasca si a plecat, oamenii aia doi putrezesc in pamant.

Simplii cetateni vad acum cum esti tratat daca ai fost sef in tara asta. Sunt unii care se revolta cand vad ce tratament special a avut aceasta doamna, de care nu beneficiaza bolnavii din tara asta. Cati bolnavi au murit in usa spitalelor, fara sa li se dea vreo atentie, cum are aceasta doamna. Bolnavii respectivi nu au avut inspiratia sa intre in PSD si sa ia o spaga, asa erau tratati cu mai multa atentie. Daca nu au luat spaga, asa mor la usa spitalelor.

Altii considera firesc. Daca a fost ministru, e normal, sa fie tratata ca toata prostimea? Asta este o chestie bagata in cap nu numai de comunism, de-a lungul deceniilor, secolelor”, a declarat CTP la Digi24.

Citeste si: Imensul domeniu de baroneasa al Sorinei Pintea. Pensionarii PSD sunt fericiti, Pintea se intoarce la o casa cat zece de-ale lor – Video

Curtea de Apel Bucuresti a decis, vineri, ca Sorina Pintea, fost ministru al Sanatatii, sa fie eliberata din arest preventiv, urmand ca aceasta sa fie cercetata sub control judiciar in dosarul in care este acuzata de luare de mita.

CAB a admis contestatia depusa de Sorina Pintea si a desfiintat decizia Tribunalului Bucuresti prin care a fost arestata preventiv in data de 29 februarie.

Judecatorii de la CAB au dispus ca Sorina Pintea sa fie plasata sub control judiciar pe o perioada de 60 de zile, perioada in care trebuie sa respecte urmatoarele obligatii: sa se prezinte la organul de urmarire penala, la judecatorul de camera preliminara sau la instanta de judecata ori de cate ori este chemata; sa informeze de indata organul judiciar care a dispus masura sau in fata caruia se afla cauza cu privire la schimbarea locuintei; sa se prezinte la IPJ Maramures, desemnat cu supravegherea sa, conform programului de supraveghere intocmit de aceasta institutie ori de cate este chemata.

De asemenea, Sorina Pintea nu are voie sa comunice direct sau indirect cu inculpatul Mihai Coste, precum si cu martorii George Lucian Tudor, Octavian Niculescu, Marius Mihai Barbul si Dan Botorce.

Sorina Pintea, manager al Spitalului Judetean de Urgenta „Dr. Constantin Opris” din Baia Mare, judetul Maramures, este acuzata de DNA de savarsirea infractiunii de luare de mita, in forma continuata.

„In perioada decembrie 2019 – 28 februarie 2020, inculpata Pintea Sorina (…) ar fi primit, printr-un intermediar, de la reprezentantii unei societati comerciale, in doua transe, sumele de 10.000 de euro si 120.000 de lei, care nu i s-ar fi cuvenit, reprezentand un procent de 7% din valoarea unui contract de achizitie publica ce avea ca obiect ‘proiectarea si executarea lucrarilor de amenajare bloc operator-sala chirurgie cardiovasculara si toracica si spatii adiacente’, incheiat in anul 2019 de unitatea spitaliceasca (n.r. – Spitalul Judetean de Urgenta din Baia Mare) cu societatea comerciala. Concret, inculpata ar fi primit banii respectivi in legatura cu indeplinirea unor acte ce intrau in atributiile sale de serviciu ca manager si ordonator de credite”, se arata in ordonanta procurorilor.

Conform sursei citate, „in data de 28 februarie 2020, dupa primirea sumei de 120.000 lei, activitate ce ar fi avut loc in biroul inculpatei din cadrul spitalului, s-a procedat la constatarea infractiunii flagrante”.

Mai mult despre: ,

Comentarii: